Fotografija: Detalja s prošlogodišnjeg Kućnog pARTyja/Foto: Grad Čazma, Davor Kirin
Galerija
Detalja s prošlogodišnjeg Kućnog pARTyja/Foto: Grad Čazma, Davor Kirin

Čazmanski Kućni pARTy oduševljava već 15 godina: "U petak imamo sjajan program, dođite!"

Vinka Jelić Balta i Slađan Lipovec osmislili su program bez kojeg je ljeto u Čazmi nezamislivo



Sve je spremno za još jednu zabavnu večer u sklopu koje Čazmanci već 15-ak godina uspješno kombiniraju književnost i odličnu glazbu. Ovogodišnji Kućni pARTy održat će se u petak, 12. srpnja, u 19 sati na ljetnoj sceni ispred Gradske knjižnice Slavka Kolara, koja je i glavni organizator ovog događanja.

Poznata imena

- Ove godine u goste nam stižu književnici Hrvoje Kovačević, Božica Brkan i Denis Giljević, dok će za glazbu biti zadužen Miroslav Dimić i 4Towners. Party je, kao i sva ostala događanja koja organizira knjižnica, besplatan i svi su dobrodošli – kaže ravnateljica čazmanske knjižnice Vinka Jelić Balta.

Upravo je ona, zajedno s književnikom Slađanom Lipovcem, prije 15 godina osmislila ovo događanje na kojem književnici čitaju ulomke iz svojih djela, uz sjajnu, za Čazmance ponekad i pomalo egzotičnu glazbu.

Prerasli lokalnu scenu

- Krenuli smo s idejom da ovo događanje bude rezervirano za lokalne umjetnike, no s vremenom je Kućni pARTy prerastao lokalnu scenu. Do sada su nam gosti bili brojni književnici, a oni najčešće čitaju svoju poeziju ili humoristične ulomke iz svojih djela. Kad je riječ o glazbi, uvijek se čudimo publici predstaviti nešto novo i drugačije, ono što inače nemaju priliku slušati u Čazmi – kaže Jelić Balta.

Tako se u sklopu ove malene manifestacije uživalo u bluesu, jazzu, gipsy glazbi, soulu… Reakcije publike svaki put su bile odlične pa je za pretpostaviti kako je tako biti i ovoga petka.

Foto: Knjižnica Slavka Kolara
Foto: Knjižnica Slavka Kolara

Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku TikToku!