Fotografija: Foto: CUK Bjelovar
Galerija
Foto: CUK Bjelovar

Bjelovarski rock festival "Zbrda, zdola" seli u Ljubavni park: "Kreativci i volonteri, pomozite!"

"Naglasak će biti na obiteljskom zajedništvu pa pripremamo brojne radionice za djecu i roditelje, ali i bake i djedove", najavljuje ravnateljica CUK-a Bjelovar Ivana Hrpalo



U tijeku su pripreme za još jedno izdanje rock festivala „Zbrda, zdola“ koji će se u Bjelovaru održati od 13. do 15. rujna. Riječ je o projektu Centra za cjeloživotno učenje i kulturu Bjelovar (CUK) čije se lanjsko prvo izdanje pokazalo kao pun pogodak. To je jedan od razloga zbog kojeg će festival ove godine trajati dan duže, a novost je i mjesto održavanja.

- Lani smo bili na Trgu hrvatskih branitelja, no od početka nam je bila želja da se festival održava u malo prirodnijem okruženju, među stablima. Zbog toga ove godine selimo samo malo dalje, na Trg Stjepana Radića odnosno, kako ga Bjelovarčani zovu, u Ljubavni park – otkriva Ivana Hrpalo, ravnateljica bjelovarskog CUK-a.

Obiteljsko zajedništvo

Izvođače još uvijek ne želi otkrivati, no ono što se već sada smije znati jest to da će na ovogodišnjem „Zbrda, zdola“ festivalu, osim u glazbi, posjetitelji moći uživati u brojnim popratnim sadržajima.

Foto: CUK Bjelovar
Foto: CUK Bjelovar

- Naglasak će biti na obiteljskom zajedništvu pa pripremamo brojne radionice za djecu i roditelje, ali i bake i djedove. Imat ćemo i mali obrtnički sajam, bogatu gastronomsku ponudu i mnoštvo drugih aktivnosti za naše posjetitelje – najavljuje Hrpalo.

Program je još u izradi, a u CUK-u u pripremu žele uključiti i publiku. Stoga pozivaju sve zainteresirane da se jave s prijedlozima i idejama.

- Zaista su svi prijedlozi dobrodošli. Ako imate zamisao za bilo kakve zabavne, kulturne ili društvene programe, radionice, bilo što što bi moglo pridonijeti pozitivnom ozračju na festivalu, slobodno nam se javite – kaže ravnateljica CUK-a, dodajući i kako su za autore najboljih ideja pripremljene i nagrade u obliku poklon bonova sponzora i sudionika festivala.

Novo iskustvo

Iz Centra pozivaju i sve potencijalne volontere da im se jave. Lani su upravo oni odradili važnu ulogu na festivalu pa su u CUK-u odlučili ponoviti tu praksu.

Prvo izdanje festivala je bilo pun pogodak/Foto: CUK Bjelovar
Prvo izdanje festivala je bilo pun pogodak/Foto: CUK Bjelovar
Lani su nastupili domaći izvođači/Foto: CUK Bjelovar
Lani su nastupili domaći izvođači/Foto: CUK Bjelovar

- Prošle godine nam se sama javila naša mlada sugrađanka Jelena Nekvapil sa željom da volontira na festivalu, a njoj se potom pridružilo još desetak mladih ljudi. Odradili su sjajan posao i zaista su nam bili od pomoći, a iz toga su se izrodile i neke kasnije odlične suradnje – kaže Hrpalo.

Dodaje kako je volontiranje prilika za mlade ljude da steknu novo iskustvo, a od njih se ne zahtijeva nikakav težak fizički posao, dok su im istovremeno druženje i zabava zagarantirani.

Više informacija o prijavama za volontiranje i sudjelovanje u kreiranju programa možete pronaći OVDJE.

Ravnateljica CUK-a Bjelovar Ivana Hrpalo/Foto: CUK Bjelovar
Ravnateljica CUK-a Bjelovar Ivana Hrpalo/Foto: CUK Bjelovar

Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku TikToku!