Fotografija: Foto: Vox feminae-ženski zbor
Galerija
Foto: Vox feminae-ženski zbor

Bjelovarske Voxice traže nove članice: „Ako volite pjevati, putovati, učiti i smijati se, dođite!“

Audicija je zamišljena kao provjera glasovnih sposobnosti uz klavirsku pratnju i ne traje dugo, kažu u zboru



Želite li postati dio najpoznatije bjelovarske ženske glazbene obitelji, zbora Vox Feminae, idućeg utorka, 20. kolovoza u 20, dođite na audiciju u Kulturni i multimedijski centar. Bjelovarske Voxice svake godine uoči nove glazbene sezone na ovaj način „regrutiraju“ nove članice, a kako doznajemo od predsjednice društva Valentine Vedriš, zainteresiranih već ima.

- Dolazak su najavile tri naše poznanice koja nas već godinama prate i razmišljaju o tome da nam se pridruže. Mislim da smo ih sada konačno nagovorile. Nadamo se da će na audiciju doći još Bjelovarčanki jer broj mjesta u zboru nije ograničen – kaže Vedriš, dodajući kako je u zboru trenutno njih 26.

Poznavanje nota

Od potencijalnih novih zborašica očekuje se da imaju sluha, a bilo bi idealno da znaju čitati note. No, ako i ne znaju, ne znači da ne mogu biti primljene u zbor.

Članice Ženskog zbora Vox feminae nastupaju na svim važnim gradskim manifestacijama/ Foto: Deni Marčinković
Članice Ženskog zbora Vox feminae nastupaju na svim važnim gradskim manifestacijama/ Foto: Deni Marčinković

- Poznavanje nota svakako olakšava pripremu za nastupe, no i sada imamo nekoliko članica koje ih ne čitaju. No, one si snimaju nastupe i uče na druge načine – kaže naša sugovornica.

Za audiciju se nije potrebno posebno pripremati, dodaje. Ona je zamišljena kao provjera glasovnih sposobnosti uz klavirsku pratnju i ne traje dugo. Osim predsjednice Valentine, kandidatkinje će testirati i voditelj zbora Tomislav Vrabac.

Bjelovarske Voxice kažu kako ljubav prema pjevanju nije jedini razlog zbog kojeg bi se valjalo pridružiti njihovoj malenoj zajednici.

Poseban osjećaj

- Kod nas je uvijek vrlo zabavno, često putujemo, upoznajemo nove krajeve, stalno učimo, a tu je i onaj prekrasan osjećaj koji se javi svaki put kada nešto odlično odradimo i otpjevamo – kaže Vedriš.

Foto: Vox feminae-ženski zbor
Foto: Vox feminae-ženski zbor

A kakav je to osjećaj, nove članice će imati priliku doživjeti već 7. rujna, kada će Vox Feminae održati svoj tradicionalni koncert u sklopu Bjelovarskog kulturnog ljeta. U listopadu pak Voxice nastupaju na državnoj smotri zborova u Pazinu, a do kraja godine nastupit će i u sklopu Adventa u Bjelovaru te na Božićnom Gala koncertu.

Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku TikToku!