Fotografija: I ove je godine na tradicionalnom druženju u Daruvarskim Vinogradima bilo sjajno/Foto: Mario Cantoni
Galerija
I ove je godine na tradicionalnom druženju u Daruvarskim Vinogradima bilo sjajno/Foto: Mario Cantoni

Tradicionalno druženje u Daruvarskim Vinogradima: "Marina i ove godine skuhala kotao čobanca"

"Bilo je sjajno, odazvalo nam se više ljudi nego inače. Došli su nam i neki gosti koji dosad nisu bili što nas posebno veseli. Pojačali smo porcije na roštilju, a pekli smo i piletinu na ražnju", kaže Cantoni



DARUVAR – Pripreme i radna akcija prije fešte, 25 kilograma mesa u neizostavnom čobancu kojega tradicionalno radi gospođa Cantoni, gotovo stotinu dobro raspoloženih susjeda, prijatelja i simpatizera, samo su dio još jednog sjajnog i sada već tradicionalnog druženja u Daruvarskim vinogradima kojeg organizira tamošnji mjesni odbor na čelu s predsjednikom Marijom Cantonijem, a koji se održao protekloga vikenda. 

Foto: Mario Cantoni
Foto: Mario Cantoni
Bojanje dječjih sprava uoči fešte/Foto: Mario Cantoni
Bojanje dječjih sprava uoči fešte/Foto: Mario Cantoni

Kako nam kaže sam Mario Cantoni, na ovogodišnjem druženju okupilo se oko 70 odraslih osoba i 15ak djece, pa su shodno većem interesu prijatelja, morali povećati i gastronomsku ponudu, što ih posebno veseli.

Neki novi gosti

- Druženje je bilo sjajno, odazvalo nam se nešto više ljudi nego inače. Došli su nam i neki gosti koji dosad nisu bili što nas posebno veseli. Pojačali smo porcije na roštilju, a pekli smo i piletinu na ražnju. Naravno, tu je i čobanac kojega kuha moja supruga Marina. Sve odradi sama, dobije samo meso, dok sve ostale pripreme pdradi sama, pohvalio je Mario svoju suprugu koja je i ove godine čobanac od 60 litara kuhala tri puna sata.

Priprema povrća/Foto: Mario Cantoni
Priprema povrća/Foto: Mario Cantoni
Foto: Mario Cantoni
Foto: Mario Cantoni
Foto: Mario Cantoni
Foto: Mario Cantoni

Osim same proslave i druženja na kojem nije nedostajalo smijeha, važno je napomenuti i kako članovi ovoga mjesnog odbora sa zadovoljstvom i u slozi pripremaju feštu danima unaprijed.

Složni sumještani

- Dva dana prije smo se našli i u jednoj zanimljivoj radnoj akciji očistili postor te smo obojali ljuljačke, vrtuljak, pješčanik, kosili smo travu... Potom je bila proslava, a drugi dan nakon nje ponovno smo se okupili, sve počistili i naravno, pojeli i popili ono što nam je ostalo, zadovoljan je Cantoni tradicijom koja se održava u Daruvarskim vinogradima.

Kako je to izgledalo, najbolje svjedoče fotografije u prilogu.

Čobanac u pripremi, a glavna kuharica i ovaj put bila je Marina Cantoni//Foto: Mario Cantoni
Čobanac u pripremi, a glavna kuharica i ovaj put bila je Marina Cantoni//Foto: Mario Cantoni
Foto: Mario Cantoni
Foto: Mario Cantoni
Od malih nogu po feštama/Foto: Mario Cantoni
Od malih nogu po feštama/Foto: Mario Cantoni
Mlade snage Daaruvarskih Vinograda/Foto: Mario Cantoni
Mlade snage Daaruvarskih Vinograda/Foto: Mario Cantoni
Glavni pečenjari Žarko, Horina, Moker i Slama/Foto: Mario Cantoni
Glavni pečenjari Žarko, Horina, Moker i Slama/Foto: Mario Cantoni
Dalibor Stranjik zadužen za dobru zabavu/Foto: Mario Cantoni
Dalibor Stranjik zadužen za dobru zabavu/Foto: Mario Cantoni
Slama glavni na pripremi ražnja/Foto: Mario Cantoni
Slama glavni na pripremi ražnja/Foto: Mario Cantoni
Foto: Mario Cantoni
Foto: Mario Cantoni
Foto: Mario Cantoni
Foto: Mario Cantoni

Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku!