Majka i sin otvorili novi fast food u Daruvaru: "Budimo realni, dosad ovdje nije bilo dobrog kebaba"
kolumnist
komunalije
Vezane vijesti
Daruvarskim središtem proširio se u petak zamaman miris kebaba. Još kada se pročulo da je besplatan! Ispred novootvorenog fastfooda Emmito preko puta poslovnice Hrvatske pošte, neposredno uz Trg kralja Tomislava, već od podneva stvarao se red, a u manje od dva i pol sata podijeljeno je više od 200 porcija.
Ovom promotivnom akcijom Daruvarčanima su se odlučili predstaviti Vesna i Bojan Nježić, majka i sin, koji su, kako su nam rekli, naumili da njihova radnja postane jedna od glavnih kada je fast food priča posrijedi.
Posjetili smo ih dan kasnije. Subota, nije još ni deset ujutro, a kad ono... Peče se kebab!ž- Zar netko doručkuje kebab - pitamo pomalo iznenađeni?
- Kako ne, već smo prodali nekoliko komada, sad će tek navaliti - kazuje nam Bojan.
Otkriva nam kako dolazi iz Velike Barne pokraj Grubišnog Polja. Obitelj se oduvijek bavila poljoprivredom, a on je završio kuharsku školu. Kuharstvo je strast i majke Vesne koja je po struci slastičarka. Doznajemo i kako je ideja o pokretanju vlastitog biznisa došla na inicijativu Bojanovog kuma. No, zašto baš kebab i zašto baš Daruvar?
Odgovor bi možda mogao razljutiti konkurenciju.
- Jer u Daruvaru, realno, nije bilo dobrog kebaba. Probao sam, nije mi to bilo to. Pronašli smo prostor, pitao sam mamu jel hoće, rekla je - može! - opisuje nam Bojan počekat ovog poduzetničkog poduhvata.
Alternativa je bila - Njemačka.
- Imali smo naznaka da ćemo tamo raditi u kuhinji, ali htjeli smo ostati u svom kraju - kaže.
Planovi su im veliki. Zasad rade majka i sin te još jedna djelatnica, plan je zaposliti još jednu osobu, no sve ovisi o tome kako će se posao razvijati.
Gastronomska scena Daruvara izuzetno se razvila posljednih godina. Niču fast foodovi, ali i vrhunski restorani...Štoviše, baš ovih dana u neposrednoj blizini otvorit će se još jedan fast food restoran sa kebabom. Je li to problem?
- Ne gledam na nikoga kao na konkurenciju nego kao na prijatelje. Svaki objekt ima svoju klijentelu. Otkrit ću vam tajnu dobrog kebaba a to je - sve. Od peciva, mesa do umaka. Sve mora biti vrhunsko. Naš je kebab od čiste junetine. Nudimo ljuti i blagi umak, od prilopga sir, kukuruz, rajčicu, luk, kupus, zelenu salatu - kaže.
Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku!