Fotografija: Biciklist Luka Hrešić/ Foto: Privatni album
Biciklist Luka Hrešić/ Foto: Privatni album

STRASTVENI BICIKLIST Luka Hrešić (16) iz Daruvara pobijedio na zahtjevnoj utrci u Virovitici

Biciklizam mu je strast još od djetinjstva, a ove se godine prvi put profesionalno natječe. Pred njim su još 3 trke, a trenutno je na 2. mjestu u ukupnom poretku slavonske brdsko-biciklističke lige



Iako mu je tek 16 godina, mladi daruvarski biciklist Luka Hrešić postiže sve više uspjeha te je trenutno na drugom mjestu u ukupnom poretku slavonske brdsko-biciklističke lige. 

Na posljednjoj utrci održanoj u Virovitici ostvario je sjajno prvo mjesto na utrci na 24 kilometara brdsko-planinske staze, a iza njega su još utrke u Slatini (gdje je bio 4.), Našicama (treće mjesto) te Banovom brdu kod Osijeka gdje je bio 4. 

Luka kaže kako se od bicikla ne odvaja od svoje jedanaeste godine, a ne smetaju mu niti loši vremenski uvjeti. 

Rastavio cijeli bicikl

- Štoviše, kada pada kiša kao da imam više energije i vozim brže. Jednom je bicikl bio toliko prljav da sam ga morao cijelog rastavljati, prati i podmazivati, kaže simpatični tinejdžer koji je na ligi sudjelovao i prošle godine, ali samo rekreativno, kako bi "vidio kako to izgleda", a sada se natječe u XC i XCO te Enduro kategoriji. Sve to uključuje uspone i spustove zahtjevnim brdskim stazama, u čemu Hrešić uživa. 

- Ove godine još me čekaju tri utrke, vidjet ćemo kako ću na kraju proći - skromno će mladi Luka. Kaže da će se ove godine prijaviti i u Zagreb. 

Planovi za budućnost

- Oduvijek me privlači biciklizam, naročito taj brdsko-planinski, pa vjerujem da ću se time i dalje nastaviti baviti - zaključuje, a mi mu želimo da se u iduće tri utrke popne s drugog na prvo mjestu u kategoriji kadeta i proslavi naš najljepši mali grad u slavonskoj Ligi.

Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku i TikToku!