Fotografija: Foto: Hrvatski kuglački savez
Galerija
Foto: Hrvatski kuglački savez

Pakračanin Niko Kalvi osvojio srebro i broncu na europskom prvenstvu u kuglanju

Izbornik juniorske hrvatske reprezentacije Zdenko Sušac opravdao je povjerenje struke i poveo na prvenstvo sjajan kadar koji mu je vratio još boljim rezultatima



Pakračanin Niko Kalvi vraća se kući sa srebrnom i brončanom medaljom oko vrata s 1. Europskog prvenstva za mlađe juniore U18 koje se održalo u slovačkom Breznu, piše Pakrački list.

U konkurenciji 13 država Hrvatska je najprije osvojila 3. mjesto u ekipnoj muškoj U18 kategoriji, a Niko se pokazao i kao dobar prognozer budući da su prvo mjesto osvojili Nijemci koje je označio kao favorite, dok su za 23 čunja bolji od Hrvata bili Slovaci.

Foto: Hrvatski kuglački savez
Foto: Hrvatski kuglački savez

Zatim je uslijedilo natjecanje u muškom tandemu U18 u kojemu su Niko i Zvonko Salopek zajedničkim snagama prošli sve prepreke do finala sa slovenskim parom u kojemu im je nedostajalo par čunjeva ne bi li se okitili zlatom, no dovoljno smo svi ponosni na Niku i broncu koju će donijeti u Pakrac, a kamoli nakon što ju je nadogradio fantastičnom srebrnom medaljom koja mu je donijela i titulu viceprvaka Europe.

Foto: Hrvatski kuglački savez
Foto: Hrvatski kuglački savez

Ponovno je izbornik juniorske hrvatske reprezentacije Zdenko Sušac opravdao povjerenje struke te poveo na prvenstvo sjajan kadar koji mu je vratio još boljim rezultatima, a Hrvatska se u ukupnom poretku nacija trenutno nalazi na 6. mjestu i dok je naš Niko okončao i slavi svoje sjajne nastupe, do kraja prvenstva preostalo je dočekati rasplet ženskog i muškog pojedinačnog te kombiniranog natjecanja nakon kojih ćemo saznati i sveukupan plasman naše U18 reprezentacije, piše Pakrački list.

Foto: Hrvatski kuglački savez
Foto: Hrvatski kuglački savez

Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku i TikToku!