Fotografija: Foto: Petar Otković
Galerija
Foto: Petar Otković

Mladi plivač iz Daruvara osvojio drugu medalju u povijesti kluba: "Lovro je bio brončani"

„Na početku nam je cilj bio krenuti s natjecanjima i pokušati se boriti za medalje, no dvije medalje u tri natjecanja su iznad očekivanja te željno očekujemo nastavak natjecanja“, kažu u Klubu



DARUVAR – Sjajne vijesti imaju iz Plivačkog kluba Super Sportaš Daruvar. Naime, oni su se s trećeg natjecanja na kojem su ikada bili – vratili s novom medaljom - broncom.

- U Osijeku je održan plivački miting pod nazivom Lima cup 2024. Na natjecanju je sudjelovalo više od 300 natjecatelja iz Hrvatske, Mađarske, Srbije i Bosne i Hercegovine što ga čini još jednim međunarodnim natjecanjem na kojem smo kao najmlađi plivački klub u Hrvatskoj sudjelovali.

Foto: Petar Otković
Foto: Petar Otković

Klub je na natjecanju sudjelovao s devet natjecatelja različitog godišta, od najmlađe natjecateljice na cijelom mitingu Lee Kolić koja nastupa s natjecateljicama starijim i 3 godine od nje, pa sve do natjecatelja 2011. godište, kažu iz Kluba.

3. rezultat mitinga

Ujedno pohvaljuju sve koji su nastupili i uspješno popravili svoja osobna vremena. A to su, kažu nam, Ana Čović, Petra Čović, Ivano Ljaić, Lea, Ricardo i Mia Kolić, Filip Hohnjec, Lovro i Filip Antolović.

- Naši plivači natjecali su se u disciplinama 50m leptir, prsno i kraul, te štafeti 4x50m slobodno.

Lovro Antolović u disciplini 50m slobodno ostvario je 3. rezultat mitinga i zasluženo zauzeo odlično 3. mjesto u disciplini s ukupno 13 natjecatelja.

Foto: Petar Otković
Foto: Petar Otković
Foto: Petar Otković
Foto: Petar Otković

Lovro je također bio odličan 4. u disciplini 50m leptir gdje mu je malo nedostajalo do druge medalje, pohvalili su se izvrsnim rezultatom iz Kluba.

Osobni rekordi

Ivano Ljaić (2015.) u kategoriji godišta 2014. i 2015. zauzeo je odlično 9. mjesto s time da je u svojem godištu imao najbolji rezultat, što govori da od sljedeće godine, kada bude najstariji u svojoj kategoriji, mogu očekivati još i bolje rezultate.

Foto: Petar Otković
Foto: Petar Otković
Foto: Petar Otković
Foto: Petar Otković

Petra Čović nastupala je u kategoriji 50m slobodno te ostvarila 11. mjesto s time da je znatno popravila svoje osobne vrijeme pa iz kluba vjetuju kako će u sljedećim natjecanjima i ona biti nagrađena za svoj trud i rad.

Naime, plivači godišta 2014./ 2015. imaju i do 6 treninga tjedno, poput klubova s puno boljom infrastrukturom i uvjetima, što samo dokazuje njihov kontinuirani rad, trud i želju za bavljenje plivanjem i sportom općenito.

Aktivnosti za svakoga

- Ovim natjecanjem završila je izuzetno uspješna prva polusezona u povijesti plivačkog kluba. Na početku nam je cilj bio krenuti s natjecanjima i pokušati se boriti za medalje, no dvije medalje u prva tri službena natjecanja su iznad naših očekivanja te željno očekujemo nastavak natjecanja na jesen, kažu nam daruvarski plivači.

Foto: Petar Otković
Foto: Petar Otković

Trener Ivan Pavlić i voditelj Petar Otković također su oduševljeni rezultatima budući da sada u klubu postoji program i aktivnost za svakoga, od onih najmlađih vrtićanaca u programima privikavanja i obuke neplivača, djece školskog uzrasta koja se žele natjecati ili baviti se plivanjem u Školi plivanja, pa sve do odraslih koji žele prakticirati rekreaciju i redovitu tjelesnu aktivnost u svrhu zdravlja i aktivnog provođenja slobodnog vremena

- Plivački klub i ovim putem poziva sve zainteresirane na uključivanje u ponuđene programe, poručuju.

Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku i TikToku!