Fotografija: Foto: Plivački klub
Galerija
Foto: Plivački klub "Super sportaš"

Mladi daruvarski plivači osvojili prvu medalju na međunarodnom natjecanju: "Ovo je za povijest"

"Najbolje su se pokazali dečki Filip Antolović, Lovro Antolović, Andrej Sofka i Filip Hohnjec osvojivši 3. mjesto u disciplini 4 x 50m slobodno", poručuju iz kluba



Daruvarski Plivački klub "Super Sportaš" okitio se prvom medaljom na međunarodnom plivačkom natjecanju "Sova kup" koji se proteklog vikenda održao u Vinkovcima.

Riječ je o međunarodnom natjecanju koje se tradicionalno održava u Vinkovcima već 15 godina, a na kojem je oovog vikenda sudjelovalo više od 250 natjecatelja podijeljenih u 7 disciplina i u 4 uzrasne kategorije iz svih dijelova Hrvatske, Srbije i Mađarske.

Minimalne razlike

- Daruvarskim plivačima ovo je drugo službeno natjecanje pod okriljem Hrvatskog Plivačkog saveza te je osvojena prva, povijesna medalja za PK Super Sportaš i Grad Daruvar!  Ukupno je nastupilo 14 naših plivača dok su natjecatelje pratili treneri Ivan Pavlić i Petar Otković, te asistentica Karla Hruza. Najbolje su se pokazali dečki u sastavu: Filip Antolović, Lovro Antolović, Andrej Sofka i Filip Hohnjec osvojivši 3. mjesto u disciplini 4 x 50m slobodno - pohvalili su se iz daruvarskog plivačkog kluba.

Ovi mladi plivači Daruvaru su donijeli prvu medalju/Foto: Plivački klub
Ovi mladi plivači Daruvaru su donijeli prvu medalju/Foto: Plivački klub "Super sportaš"
Foto: Plivački klub
Foto: Plivački klub "Super sportaš"

Prema riječima predsjednika kluba Petra Otkovića, plivanje je sport u kojem su razlike minimalne, a u to su se vrlo brzo uvjerili i neki daruvarski plivači kojima su doslovno stotinke nedostajale za medalju. Tako je Lara Pretula bila najbliža medalji u disciplini 50 metara leptir sa zaostatkom od samo 45 stotinki.

- Nešto više, ali i dalje ispod sekunde zaostatka završili su Lovro Antolović (4. mjesto) u disciplini 50 metara slobodno i Ana Čović (5. mjesto), također u disciplini 50 metara slobodno. Veseli nas i činjenica kako su i drugi klubovi prepoznali rad i trud naših plivača i trenera, pozdravili osnivanje plivačkog kluba u Daruvaru i čestitali na dosadašnjem djelovanju. To nam daje dodatni vjetar u leđa i potvrdu kako, unatoč nedostatnim uvjetima, uz malo rada i truda možemo postići uspjehe. Iako uvjetima zaostajemo za mnogim plivačkim sredinama (iako smo grad sa nekoliko bazena, i dalje bez startnog bloka, smanjenih dimenzija bazena, itd), daruvarski plivački uspješno su prezentirali svoje znanje i uspjeli konkurirati i većim plivačkim sredinama poput Osijeka, Zagreba, Rijeke - rekao nam je Petar Otković.

Foto: Plivački klub
Foto: Plivački klub "Super sportaš"

Plivačkom klubu „Super Sportaš“ ovo je jedno od prvih natjecanja u kojem su sudjelovali i planiraju nastaviti istim ritmom do budućih pobjeda i medalja.

Ponosno predstavili klub i Daruvar

Glavni trener natjecateljske skupine Ivan Pavlić te voditelj, osnivač PK Super Sportaš i jedan od trenera Petar Otković jako su ponosni na trud plivača i plivačica koji su se borili od početka do kraja natjecanja. Ističu kako su svi natjecatelji ponosno i hrabro predstavili svoj klub i Grad Daruvar.

Foto: Plivački klub
Foto: Plivački klub "Super sportaš"
Foto: Plivački klub
Foto: Plivački klub "Super sportaš"

- Također, vjerujemo kako im je ovakva manifestacija i prilika za dodatno međusobno druženje i upoznavanje novih prijatelja, stjecanje nekih novih vještina poput sudjelovanja na natjecanjima, snalaženju bez roditelja, prihvaćanju poraza i pobjeda, samopouzdanju, socijalizaciji i mnogih drugih - dodaje Petar Otković.

Foto: Plivački klub
Foto: Plivački klub "Super sportaš"
Foto: Plivački klub
Foto: Plivački klub "Super sportaš"
Foto: Plivački klub
Foto: Plivački klub "Super sportaš"

Kao jedan od najvažnijih ciljeva Plivački klub Super Sportaš ističe povećanje broja djece i mladih koji se bave plivanjem i sportom općenito. To potvrđuju i organiziranjem različitih zajedničkih druženja članova i njihovih roditelja i izvan samog bazena, poput zajedničkih planinarenja i šetnji svake prve subote u mjesecu, provođenje „suhih“ treninga za skupinu natjecatelja.

Foto: Plivački klub
Foto: Plivački klub "Super sportaš"

- Medalje i sudjelovanje na natjecanjima samo su dodatna nagrada kako nama trenerima tako i našim plivačicama i plivačima - zaključuju u daruvarskom Plivačkom klubu i ovim putem pozivaju sve zainteresirane da im se priključe u njihove programe "Privikavanje i sigurnosti vrtićanaca na i u vodi", "Obuka neplivača", "Škola plivanja", "Natjecateljsko plivanje" te Programima Rekreacijskog plivanja za odrasle.

Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku i TikToku!