Fotografija: Foto: Ivan Došen, Ana i Elena Lenče
Galerija
Foto: Ivan Došen, Ana i Elena Lenče

KRAJ SEZONE Štef Lenče u dva dana upisao dvije velike pobjede: "Hitna imala posla čak 8 puta"

U subotu se vozila posljednja utrka Otvorenog prvenstva Hrvatske, a u nedjelju posljednja utrka Slavonske motocross lige. Štef je u obje utrke bio najbrži u svojoj klasi



Stefan Lenče, mladi i talentirani motocross vozač Moto kluba Pakrac-Lipik osvojio je naslov prvaka Slavonske motocross lige, i uz ranije osvojene naslove u Otvorenom prvenstvu Hrvatske te u Alpe Adria kupu, na najbolji mogući način zaključio je ovu oproštajnu sezonu u klasi MX65.

Štef je apsolutnu dominaciju potvrdio ovog vikenda na stazi u Viškovcima nedaleko Đakova gdje je oba dana bio najbrži u svojoj klasi.

Bez prave konkurencije

U subotu se vozila posljednja utrka Otvorenog prvenstva Hrvatske, a bez prave konkurencije Štef je osvojio prvo mjesto i u kvalifikacijama i u obje vožnje. S novih maksimalnih 50 osvojenih bodova samo je potvrdio ranije osvojeni naslov prvaka Hrvatske.

Foto: Ivan Došen
Foto: Ivan Došen

– Stvarno je vozio odlično, bio je maksimalno opušten iako je staza bila zahtjevna. Bilo je dosta stresno, s puno padova, a hitna je morala intervenirati čak 8 puta, rekao je nakon utrke Štefov tata i trener Davor.

Nažalost, među onima koji su pali i ozlijedili se te nisu završili utrku bio je i Jure Kos iz Poljane koji vozi za MK MX Šipek.

Treba spomenuti da je u Viškovcima u Štefovoj MX65 kategoriji vozio i Pakračanin Noa Krivdić koji je u prvoj utrci bio 10., a u drugoj 11.

Na najvišoj stepenici

U nedjelju se vozila posljednja utrka Slavonske motocross lige u kojoj je Štef također bio vodeći. Istovremeno su se na stazi uz vozače klase MX65 utrkivali i vozači klase MX85 u kojoj će Štef voziti sljedeće sezone. Kao i dan ranije i u nedjelju je Štef u obje utrke bio najbrži u svojoj klasi, a na stazi je od njega bio brži samo Matej Novak iz MX85.

Foto: Ivan Došen
Foto: Ivan Došen

S novih 50 bodova Štef je završio na najvišoj stepenici pobjedničkog postolja u natjecanju Slavonske motocross lige.

U nedjelju je zadovoljan bio i Noa Krivdić koji je popravio plasman u odnosu na subotu jer je osvojio 7. i 8. mjesto.

Noa Krivdić/ Foto: Ivan Došen
Noa Krivdić/ Foto: Ivan Došen

Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku i TikToku!