Fotografija: Foto: HNK Daruvar
Galerija
Foto: HNK Daruvar

HNK Daruvar: "Tražili smo da smo zadnju utakmicu igramo doma i titulu proslavimo na Vinodaru"

HNK Daruvar osvojio je naslov prvaka 1. Županijske nogometne lige, prvaci su im i momčadi iz mlađih kategorija, a interes za njihove igrače sada pokazuju i prvoligaški klubovi...



HNK Daruvar je u nedjelju osvojio naslov prvaka 1. Županijske nogometne lige. Šlag je to na tortu uspješne sezone jer, osim seniora, ove godine i niže starosne momčadi kluba ostvaruju impresivne rezultate što ukazuje da se u klubu, sukladno postojećim uvjetima, radi dobar posao. Titula je bila osigurana kolo prije kraja prvenstva tako da je posljednja utakmica protiv NK Bilogorca Iz Velikog Trojstva trebala biti gotovo pa revijalna iako na kraju i nije bilo baš tako. 

Evo što dan nakon proslave titule prvaka kaže predsjednik HNK Daruvar, Dalibor Delonga.

- Zadnju utakmicu ove sezone odigrali smo s ekipom iz Velikog Trojstva. Ta je utakmica trebala biti odigrana na njihovom terenu, ali smo ih zamolili da nam izađu u susret kako bismo tu zadnju utakmicu odigrali kod kuće kako bismo je proslavili s našim navijačima, a još je bio i zadnji dan Vinodara, idealno za proslavu titule. 

Utakmica na kraju i nije bila baš revijalna?

- Da, svi smo pomalo očekivali utakmicu u revijalnom tonu, ali i nije bila baš takva, ha, ha! Ipak, na kraju smo pobijedili 2:1 u zadnjoj utakmici sezone i proslavili titulu s našim navijačima, igračima i prijateljima kluba. 

Naslov prvaka proslavljen je na koncertu grupe Dalmatino na Vinodaru/HNK Daruvar
Naslov prvaka proslavljen je na koncertu grupe Dalmatino na Vinodaru/HNK Daruvar

Kako biste ocijenili cjelokupnu sezonu?

- Prvi dio sezone smo odigrali, da tako kažem, malo opreznije, a u drugom smo pustili kočnicu, stisnuli gas i na kraju osvojili naslov prvaka. 

Pretpostavljamo da su svi u klubu sretni jer osim naslova prvaka, i mlađe kategorije HNK Daruvara ove sezone imaju sjajne rezultate?

- Da, kategorije U11, U13 i U15 su prvaci u Regiji B i sada su stekli uvjete za nastup u Regiji A tako da će sljedeću sezonu igrati sa Slaven Belupom, Varteksom i tim malo jačim klubovima, a to je odlično za daljnji napredak naših mladića. Ovo godine su za naše igrače zainteresirani i neki prvoligaški klubovi što nam je izuzetno drago jer je to najbolji pokazatelj kako naša škola nogometa kvalitetno radi. 

Treneri mlađih kategorija s peharom prvaka/Foto: HNK Daruvar
Treneri mlađih kategorija s peharom prvaka/Foto: HNK Daruvar

Kome se sve želite zahvaliti?

- Htio bih se zahvaliti, igračima, treneru Zdravku Jošćaku na uloženom trudu i ostvarenom rezultatu, sponzorima i kolegama iz Uprave kluba bez kojih ovo ne bi bilo moguće. Velik dio posla odradimo i mi u pozadini, ali kada je sve zajedno dobro posloženo onda se dođe i do ovakvih rezultata. A također bih se u ime svih nas htio zahvaliti našim obiteljima jer kako smo zbog prirode posla dosta odsutni, a kako pokazuju dosta razumijevanja za nas, dužni smo im se zahvaliti.  

Trener HNK Daruvara Zdravko Joščak dan poslije osvajanja naslova prvaka bio je i dalje, naravno, sretan zbog velikog uspjeha, ali vrlo smiren i racionalan u razgovoru. 

Trener Zdravko Joščak i predsjednik kluba Dalibor Delonga s peharom/Foto: HNK Daruvar
Trener Zdravko Joščak i predsjednik kluba Dalibor Delonga s peharom/Foto: HNK Daruvar

- Da, lijepo smo proslavili i kod nas nakon utakmice (ispekla su se dva janjca op. a.), a i poslije na Vinodaru uz grupu Dalmatino. Što se tiče posljednje utakmice, teško je igrati kada znate da je sve gotovo, ali dečki su je doista dobro odradili i na kraju je sve bilo u redu.

Ali ipak nije bila revijalka?

- Nije, ali što se mene tiče i bolje da nije, bolje da smo ostali u natjecateljskom i pobjedničkom ritmu do kraja tako da sam ja zadovoljan. 

Kako vam je bilo na početku sezone, trebalo vam je malo vremena da sve posložite?

- Kada sam došao u HNK Daruvar na poziciju trenera, tražio sam da mi daju dvije godine da stvorim ekipu, pravu klapu, i da onda napadnemo prvo mjesto. Na kraju je ispalo više nego dobro, igračka kvaliteta je već postojala, ali samo je trebalo malo posložiti igrače, usaditi im malo više vjere u sebe i mislim da sam to uspio napraviti u kratkom vremenu. 

HNK Daruvar, prvaci 1. Županijske nogometne lige u sezoni 23/24/Foto: Teo_Photography_Petr
HNK Daruvar, prvaci 1. Županijske nogometne lige u sezoni 23/24/Foto: Teo_Photography_Petr

Budući da je drugi dio sezone bio bolji od prvog, kako ste ih uspjeli motivirati da tako igraju proljetni dio?

- Znate kako kažu, najlakše je kad nekoga loviš, a kad si lovina, onda je puno teže. Mi smo u drugom dijelu sezone puno lakše ulazili u utakmice, s puno manje pritiska, a Kapela je morala pobjeđivati. Mi smo ih pratili i rekao bih da je na kraju odlučila naša duže klupa i možda nešto više treninga. 

Imate li u planu u sljedećoj sezoni prvoj ekipi priključiti igrače iz mlađih kategorija koji su također ostvarili odlične rezultate?

 - Da, definitivno! Kada sam tek stupio u kontakt s HNK Daruvarom, moj prvi uvjet je bio da igraju domaći dečki, da uzmemo neke igrače iz Škole nogometa HNK Daruvara koja radi doista odličan posao. Evo, meni su sad u ekipi koja je osvojila naslov prvaka četiri juniora. I to kao standardni prvotimci, trojica imaju 18, a jedan 17 godina. Ako ostanem u klubu, sigurno ću povući još nekoliko juniora na pripreme. Zahvalio bih se na kraju Upravi kluba što mi je dala povjerenje, a najviše se zahvaljujem igračima koji su me pratili, koji su vjerovali u moje ideje, prihvatili ih i proveli u djelo na terenu. Vjerovali su da nema kluba koji je bolji od nas i tako su se ponašali kako na treninzima tako i na utakmicama. Zahvaljujem im se na svemu i mislim da ih čeka svijetla budućnost. 

Matija Jošćak s peharom/Foto: HNK Daruvar
Matija Jošćak s peharom/Foto: HNK Daruvar
Predsjednik kluba Dalibor Delonga s veteranima HNK Daruvar, braćom Marijanom i Nikolom Previćem
Predsjednik kluba Dalibor Delonga s veteranima HNK Daruvar, braćom Marijanom i Nikolom Previćem

Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku i TikToku!