Fotografija: Foto: Cropix, Zvono.eu
Galerija
Foto: Cropix, Zvono.eu

Hajduk i Dinamo ipak neće istog dana igrati u Bjelovaru? "Moramo misliti na navijače..."

''S 99-postotnom sigurnošću već sada možemo kazati kako se utakmice neće održati isti dan jer to prvenstveno ne bi bilo u redu prema navijačima'', kaže Slavko Prišćan



Krajem listopada Bjelovar se pretvara u nogometnu metropolu Hrvatske. Nakon odigranih posljednjih utakmica šesnaestine finala Hrvatskog nogometnog kupa, poznati su svi parovi osmine finala, a najzanimljiviji bi se trebali bi susresti upravo u Bjelovaru. NK Bjelovaru na megdan stiže aktualni hrvatski prvak Dinamo, a Mladosti iz Ždralova splitski Hajduk.

Iako u nogometnom kalendaru trenutno pored obje utakmice stoji isti datum, 30. listopada, sasvim je izgledno kako se neće odigrati istog dana.

Pomicanje termina

- S 99-postotnom sigurnošću već sada možemo kazati kako se utakmice neće održati isti dan. To ne bi bilo u redu prema navijačima jer bi mnogi vjerojatno voljeli pogledati i jedan i drugi susret, a i iz sigurnosnih razloga bolje je da se igra u različitim terminima – kaže predsjednik Slavko Prišćan, predsjednik Nogometnog saveza Bjelovarsko-bilogorske županije i dopredsjednik Hrvatskog nogometnog saveza.

Hajduk stiže u Ždralove/Foto: Cropix (Vojko Bašić)
Hajduk stiže u Ždralove/Foto: Cropix (Vojko Bašić)

Osim toga, dodaje, termini utakmica Kupa te susreti u domaćem prvenstvu često se pomiču i usklađuju s obvezama klubova koji igraju u europskim natjecanjima. U ovom slučaju, pomicanje termina mogao bi zatražiti zagrebački Dinamo zbog nastupa u Ligi prvaka.

- Sve i ako se europska utakmica ne igra baš isti dan kad i utakmica u našem kupu ili prvenstvu, nije logično očekivati da Dinamo dva ili tri dana prije nastupa u Ligi prvaka igra neku drugu utakmicu, pa makar i s klubom iz puno niže lige. U takvim situacijama klub traži novi termin i u većini slučajeva mu se izlazi u susret – kaže Prišćan.

Moguća iznenađenja

Bez obzira kad točno će se odigrati utakmice na bjelovarskim stadionima, sasvim je sigurno da je pred Bjelovarčanima pravi sportski festival u kojem će uživati svi istinski navijači, bez obzira na to za koja inače navijaju. Iako dva najbolja hrvatska nogometna kluba u Bjelovar stižu kao favoriti, iznenađenja su ipak moguća, smatra prvi čovjek županijskog nogometa.

Slavko Prišćan, predsjednik HNS-a BBŽ/Foto: Zvono.eu
Slavko Prišćan, predsjednik HNS-a BBŽ/Foto: Zvono.eu

- Rezultat utakmica nemoguće je prognozirati ovako rano, to se može dva-tri dana prije utakmice jer puno ovisi o atmosferi u klubovima. Dinamo je trenutno u lošoj fazi, ali do kraja listopada će vjerojatno dobiti novog trenera i bit će to potpuno drugačija priča. Hajduk pak svakim danom sve bolje igra na krilima Livaje koje je motor ekipe i, čim on dobro igra, dobro igraju i ostali igrači. No, i Bjelovar i Mladost su sjajne ekipe. Općenito, nogomet u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji iz godine u godinu je sve bolji, zahvaljujući ulaganjima HNS-a, Grada Bjelovara, privatnih investitora. Imamo dobre ekipe, tako da i u osmini finala Kupa iznenađenja nisu nemoguća – zaključuje Prišćan.

Modri bi mogli tražiti promjenu termina kup utakmice s Bjelovarom/Foto: Cropix (Goran Mehkek)
Modri bi mogli tražiti promjenu termina kup utakmice s Bjelovarom/Foto: Cropix (Goran Mehkek)

Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku TikToku!