Fotografija: Matija Ožeg i Staša Premec s odličjima nakon natjecanja/Foto: Privatni album
Galerija
Matija Ožeg i Staša Premec s odličjima nakon natjecanja/Foto: Privatni album

DARUVARSKI SNAGATORI Staša Premec državni rekorder, Matija Ožeg prvi u svojoj kategoriji

"Nismo postignuli onako dobre rezultate kako smo planirali. Pripreme su nam bile dobre, no očekivali smo bolje rezultate", kaže Staša i napominje kako je sljedeće natjecanje u prosincu



ZAGREB – Daruvarčanin Staša Premec državni je rekorder u bench pressu! Matija Ožeg pak, prvi je u svojoj kategoriji. Naime, proteklog vikenda u zagrebačkim Vrbanima održao se 4. kup Grada Zagreba u powerliftingu, bench pressu i deadliftu. Natjecanje je trajalo tri dana, a ove godine novost je bilo i natjecanje u deadlift-only disciplini.

Jake snage iz Bjelovarsko-bilogorske županije i ovoga puta osim Staše, bili su Matija Ožeg, Gordan Klasić i Tin Valinčić. Svi odreda iz Bjelowbara, bjelovarskog powerlifting kluba. 

Staša Premec/Foto: Privatni album
Staša Premec/Foto: Privatni album

Daruvarski duo, Staša i Matija već je dobro znan našim čitateljima. Podsjetimo, priču o njima i njihovim uspjesima u powerliftingu objavili smo u lipnju OVDJE.

Imao previše kilograma

Podsjetimo, Stašu inače trenira Gordan dok je za Matiju i njegove treninge zadužen Tin. 

Staša nam kaže kako su mu pripreme za natjecanje bile bolje nego prošloga puta, ali unatoč tome, dan mu nije bio sjajan, otkriva nam.

Foto: Privatni album
Foto: Privatni album

- Imao sam previše kilograma i kako se natjecanje bližilo, morao sam ih skinuti jer ne bih upao u kategoriju i mogli bi me diskvalificirati. Zato sam smanjio unos hrane u zadnja dva tjedna, a dan prije sam se za svaki slučaj dehidrirao. Zbog svega toga nisam se najbolje osjećao kada sam stigao na natjecanje. Noć prije me probudila i glavobolja pa se nisam niti naspavao. Unatoč sjajnim treninzima, nisam mogao iskoristiti taj potencijal, pojasnio nam je Staša rekavši kako je u tri discipline podignuo ukupno 713 kg što je bio dovoljan total za 2. mjesto u kategoriji do 105 kg.

Foto: Privatni album
Foto: Privatni album

- U čučnju sam digao 240 kg, bench pressu 193 kg postigavši državni rekord, te u mrtvom dizanju 280 kg. Ostvario sam bolji rezultat što se tiče kilaže nego zadnji put, no očekivao sam veći total i više bodova. Matija je ostvario bolji rezultat nego onda, prvi je u kategoriji. Imao je total od 687.5 kg što je bilo dovoljno za 1. mjesto u kategoriji 120+ kg. U čučnju je digao 245 kg, bench pressu 157.5 kg, te mrtvom dizanju 285 kg, pojašnjava Staša i dodaje kako je bila mala izlaznost, a samim i time manja konkurencija.

Sljedeće natjecanje u prosincu

- No, budući da se ja nadmećem sa svojim trenerom Gordanom koji je baš jak i predobar za mene, ja sam opet drugi, kaže Staša koji napominje kako je sljedeće državno natjecanje u prosincu. Na njega će Matija vrlo vjerojatno ići, no on, kaže, planira malo odmoriti. Od teretane ne misli odustati već će samo malo usporiti tempo.

Staša Premec/Foto: Privatni album
Staša Premec/Foto: Privatni album

- Sada nismo postignuli onako dobre rezultate kako smo planirali. Matija je na natjecanju očekivao više jer su pripreme bile dobre kao i meni. Pogotovo mu je žao što na mrtvom dizanju nije uspio dići 300 kilograma jer mu je malo nedostajalo. Kako god, zahvaljujemo gradonačelniku Grada Daruvara Damiru Lneničeku na financijskoj potpori. Veliko hvala i Daruvarskim toplicama i njihovom osoblju jer tamo odrađujemo naše treninge - poručio je najjači daruvarski duo.

Detalje s treninga Matije Ožega i Staše Premeca možete pratiti na njihovim Instagram profilima (kliknite na njihova imena).

Matija Ožeg i Staša Premec/Foto: Privatni album
Matija Ožeg i Staša Premec/Foto: Privatni album

Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku i TikToku!