Fotografija: Daruvarski rukometaši slavili su u županijskom derbiju/ Foto: RK Daruvar
Galerija
Daruvarski rukometaši slavili su u županijskom derbiju/ Foto: RK Daruvar

Daruvarski rukometaši pobijedili Bjelovar 2 i pobjegli sa začelja 2. HRL Sjever

"Bila je to prava muška utakmica, no bolja ekipa na kraju je pobijedila, iako nas je i sreća malo pomazila", kaže Romario Fiala



Daruvarski rukometaši upisali su dva vrijedna boda u županijskom derbiju, igranom ove nedjelje. Naime, Daruvarčani su u susretu 16. kola 2. HRL Sjever slavili potiv druge ekipe Bjelovara rezultatom 34:31.

Baš kao što se očekivalo, utakmica je opravdala status lokalnog derbija. Naime, gosti iz Bjelovara bolje su ušli u susret te su u prvih 15-ak minuta nekoliko puta poveli s dva pogotka razlike, no Daruvarčani su u drugoj polovici prvog dijela ipak uspjeli anulirati prednost gostiju, a predah se otišlo s rezultatom 17:16.

Drugo poluvijeme domaći rukometaši bolje su otvorili te su u 40 minuti na svom kontu imali +5, a stečenu prednost uspješno su sačuvali do kraja susreta.

Pobjegli sa zadnje pozicije

S ova boda Daruvarčani su pobjegli s posljednjeg mjesta ligaške ljestvice te sada dijele pretposljednju poziciju s Ludbregom, dok Bjelovarčani čvrste drže devetu mjesto.

Tablica 2. HRL Sjever/ Foto: Screenshot HRS
Tablica 2. HRL Sjever/ Foto: Screenshot HRS

Najekifasniji stijelac u redovima domaćih bio je Romario Fiala s devet pogodataka, dok je prvi strijelac Bjelovarčana bio Tin Lacković, koji se u listu strijalaca upisivao čak deset puta.

- Bila je to prava muška utakmica, no bolja ekipa na kraju je pobijedila, iako nas je i sreća malo pomazila. Sad nam u goste stiže Zaprešić, lider prvenstva. Iako objektivno nemamo nekih velikih šansi u toj utakmici, svakako se nećemo unaprijed predati, poručio je Romario Fiala. 

Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku!