Fotografija: Ovako će biti odjeven mladi Čazmanac/Foto: Privatni album
Galerija
Ovako će biti odjeven mladi Čazmanac/Foto: Privatni album

Čazmanac Maris danas vozi povratničku utrku nakon teške ozljede: "Brani naslov prvaka, podržimo ga"

"Start Marisove utrke je oko 14 sati. Možete stati, bodriti ga te navijati bilo gdje na trasi. Vozit će u dresu s obilježjem hrvatske zastave i imat će na glavi bijelu kacigu", pojašnjava ponosni tata



ČAZMA - Čazmanac Maris Scariot, inače ovogodišnji dvostruki prvak Hrvatske i branitelj pobjednika Kupa Hrvatske 2023. vozi danas svoju povratničku utrku dva i pol mjeseca nakon teške ozljede zadobivene u padu na treningu i operaciji.

Utrka se održava u Dubravi kod Vrbovca, a jednim dijelom prolazi čazmanskim krajem.

Marjan Scariot, otac mladog biciklista kazao je kako se njegov sin vraća na utrku pun snage i motivacije, no i dalje s ozljedom.

- Volio bih da ga podrži što više ljudi u njegovoj prvoj utrci nakon pada. Utrka konkurira za Kup Hrvatske te Maris brani naslov pobjednika Kupa Hrvatske koji je osvojio prošle godine. Inače, on je trenutno najbolji hrvatski cestovni kadet s ovogodišnja dva naslova prvaka Hrvatske i jednom broncom, kazao je otac.

Četiri kruga

Utrka je kružna te starta u Dubravi u Ulici braće Radić ispod ambulante te nastavlja put Čazme preko Zgališća i Svinjarca te u Gornjim Dragičevcima skreće prema Grabiku te dalje desno prema Grabercu i Zetkanu zatvarajući krug u Dubravi.

Maris Scariot/Foto: Privatni album
Maris Scariot/Foto: Privatni album

- Maris vozi četiri takva kruga, a start njegove utrke je oko 14 sati. Možete stati, bodriti ga te navijati bilo gdje na trasi staze utrke ili na startno ciljnom prostoru u Dubravi.

Maris će voziti u crveno-žuto-plavom klupskom dresu s obilježjem hrvatske zastave na prsima i leđima koje ponosno nosi kao prvak Hrvatske, te će imati na glavi bijelu kacigu, pojašnjava ponosni tata.

Utrku organizira BK RODA u suradnji s Hrvatskim biciklističkim savezom.

Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku i TikToku!