Fotografija: Bjelovarčanke više nego zasluženo slave večeras/ Foto: ŽRK Bjelovar/MojPortal.hr
Galerija
Bjelovarčanke više nego zasluženo slave večeras/ Foto: ŽRK Bjelovar/MojPortal.hr

Bjelovarske rukometašice "razbile" Slovakinje i plasirale se u 1/8 finala EHF Cupa

Igračice trenera Obrana baš kao što su i najavljivale ostavile su srce na terenu i više nego zasluženo slavile u današnjem susretu



Rukometašice Bjelovara deklasirale su Slovan Duslo Sala i više nego zasluženo izborile plasman među 16 najboljih ekipa EHF Cupa.

Bjelovarčani koji su Dvoranu europskih prvaka ispunili gotovo do posljednjeg mjesta uistinu su mogli uživati u sjajnoj rukometnoj večeri, kakvu grad rukometa i zaslužuje.

Igračice trenera Obrana baš kao što su i najavljivale ostavile su srce na terenu te su od prve do zadnje minute suvereno vladale terenom. Već nakon 15 minuta domaće rukometašice na svom su kontu imale prednost od 5 pogodaka razlike, koju su do poluvremena dodatne pojačale te se na predah otišlo s rezultatom 16:9.

Odlična atmosfera

U drugom dijelu stečenu prednost dodatnu su povećale te su u jednom trenutku čak vodile s 10 razlike. Do kraja susreta gošće iz Slovačke uspjele su barem malo smanjiti zaostatak, no u konačnici je na semaforu pisalo velikih 30:22.

Podsjetimo, rezultat prve utakmice glasio je 30:27 za Slovakinje.

Dvorana je bila puna/ Foto: ŽRK Bjelovar
Dvorana je bila puna/ Foto: ŽRK Bjelovar

Najefikasnija u redovima Bjelovarčanki bila je Rea Jelenović sa sedam postignutih zgoditaka, a po pet puta u strijelce su se upisale i Ana Turk i Mirna Gašparović.

Osim djevojaka i stručnog stožera, pohvale zaslužuje i publika koja je bila osmi igrač Bjelovarčanki u pravom smislu te riječi te svi zajedno s nestrpljenjem mogu čekati novi europski izazov.

Čestitamo!

Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku!