Fotografija: S lijeva na desno Iva Šimić, Gordan Klasić (trener), Ana Mišir/Foto: AK Bjelovar
S lijeva na desno Iva Šimić, Gordan Klasić (trener), Ana Mišir/Foto: AK Bjelovar

Bjelovarske atletičarke odlične na državnom prvenstvu: "Naše juniorke trčale su sa seniorkama"

Iva Šimić na 100m prepona ušla je u finale i plasirala se na sjajno 5. mjesto u državi s vremenom od 15.97 sekundi. Ana Mišir na 100m došla je do 7. mjesta s vremenom od 13.09 sekundi



Proteklog vikenda u Varaždinu je održano atletsko državno prvenstvo za mlađe seniore i seniorke na kojem su bile i dvije bjelovarske atletičarke. Loše vrijeme, odnosno niske temperature, kiša i vjetar definitivno nisu išli u prilog atletičarima, no za sportaše to nije ništa novo.

Atletski klub Bjelovar je imao svoje dvije predstavnice, Anu Mišir i Ivu Šimić.

Bitan je plasman

- Ana je probila led i po teškim uvjetima uspjela izboriti finale u kvalifikacijama na 100m s rezultatom od 13.03 sekunde. Zatim je uslijedila Iva na 100m prepone koja je također ušla u finale i plasirala se na sjajno 5. mjesto u državi s vremenom od 15.97 sekundi. Nakon kvalifikacija i odmora od samo 2 sata, Ana trči finale na 100m gdje je pokazala svoju brzinu i došla do 7. mjesta s vremenom od 13.09 sekundi, kažu iz Kluba.

Dodaju kako su cure odlično odradile svoj posao i pokazale spremnost unatoč teškim uvjetima.

- Iako su rezultati bili daleko od njihovih osobnih rekorda, na državnim natjecanjima plasman je bitan. Valja spomenuti kako su djevojke i dalje juniorke, a trčale su s mlađim seniorkama, zaključuju iz AK Bjelovar.

Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku i TikToku!