Fotografija: Foto: Facebook
Galerija
Foto: Facebook

Autobus ponosnih Grubišnopoljaca bećarcem dočekao srebrnog paraolimpijca Denija Černija

Svi oni koji nisu stigli na doček u Zagreb, imaju priliku stisnuti ruku srebrnom Deniju sutra, 11. rujna, u Grubišnom Polju. Na veliku feštu koja počinje u 18 i 30 sati, svi su dobrodošli



„Ide Plesom srebro iz Pariza,

Zavidna je čak i Mona Lisa.

Oj Borise, kapa ti do poda,

na ponos si bilogorskog roda.

Zato lovu dajte gradski oci,

još medalja donijet će nam momci!

Ej Borise trenerčino stara,

Ne damo te nema još tih para!

Tima takvog nema na tom svijetu,

nižu sjajne medalje u duetu!

Dođi ovdje Zlatko viče jako,

ideš s nama busom ti polako!

Ajde zbogom do sljedećeg puta,

paz’te da nam Deni ne zaluta!“

Riječi su ovo bećarca koji su ponosni Grubišnopoljci dočekali sinoć svojeg srebrnog paraolimpijca Denija Černija i njegovog trenera Borisa Kljajića. Podsjetimo, u subotu na Paraolimijskim igrama u Parizu Grubišnopoljjac Deni osvojio je srebrnu medalju, bacivši kuglu 12,18 metara pred 60 tisuća gledatelja na velebnom Stade de Franceu. Deniju je to druga olimpijska medalja, prije četiri godine iz Japana se vratio s broncom oko vrata.

Foto: Facebook
Foto: Facebook
Foto: Facebook
Foto: Facebook

- Medalju iz Tokija osvojio sam za sebe, a ovo srebro za svoje roditelje, trenera, prijatelje i za moje Grubišno Polje, poručio je jučer emotivan Deni prije nego što su ga dočekali njegovi sugrađani.

Doček u Grubišnom Polju

- Kad smo tek stigli u Pariz, moji Grubišnopoljci su počeli na društvenim mrežama objavljivati fotografije i poruke podrške. To mi je stvarno bio dodatni vjetar u leđa i motivacija da ovaj nastup odradim što je moguće bolje. Hvala svima! – poručio je.

Kakva je atmosfera vladala tokom sinoćnjeg dočeka na kojem su, između ostalih, bili dožupanica Marija Jungić (također Grubišnopoljka), gradonačelnik Zlatko Mađeruh te brojni drugi prijatelji, pogledajte na fotografijama.

Foto: Facebook
Foto: Facebook
Foto: Facebook
Foto: Facebook
Foto: Facebook
Foto: Facebook

Dodajmo, svi oni koji nisu stigli na doček u Zagreb, imaju priliku stisnuti ruku srebrnom Deniju sutra, 11. rujna, u Grubišnom Polju.

Od 18 i 30 sati za Denija će biti organiziran svečani doček. Na trgu ispred Gradske uprave bit će koncert benda Backstage, a na veliku feštu na kojem će Deni i njegovi sugrađani proslaviti njegov veličanstveni uspjeh svi su i više nego dobrodošli.

Foto: Facebook
Foto: Facebook

Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku i TikToku!