U Daruvaru otvorena pekarna i pizzerija Bella: "Pizze radimo po receptu svjetskog prvaka..."
kolumnist
komunalije
Vezane vijesti
Enrik Kajtazi je, slobodno se može reći, odrastao okružen pekarskim zanatom. Riječ je, naime, o obiteljskom biznisu koji traje već desetljećima, a Enrik se još od ranog djetinjstva motao po pekarni čiji je vlasnik bio njegov djed, jedna od najznačajnijih figura u njegovom odrastanju.
Posljednjih sedam godina radio je kao pekar, a nedavno je došao na ideju da otvori svoju pekarnu i pokuša samostalno voditi posao. I od ovog utorka, na adresi Kolodvorska 18 u Daruvaru, svoja je vrata gostima otvorila Pekarna Bella, a Enrik Kajtazi je ostvario svoj san.
- Inače sam završio srednju školu u Pakracu, smjer građevinskog tehničara, no odlučio sam nastaviti obiteljsku tradiciju. Činilo mi se da bi u Daruvaru dobro došao jedan prostor poput ovoga, kojeg smo upravo otvorili. Mislim da će se ljudima svidjeti ovaj koncept kompletne pekarne, znači mjesta gdje se mogu kupiti pekarski proizvodi, ali i mjesta s moderno uređenim interijerom u kojem se može sjesti i pojesti, popiti sok ili čaj, pojesti kolač... Sve je napravljeno tako da se ljudi mogu zadržati u našem prostoru i malo opustiti - priča nam Enrik Kajtazi.
I, doista, pekarna Bella koja se nalazi odmah kod daruvarskog autobusnog kolodvora moderno je uređen prostor podijeljen u dva dijela. Jedan je uslužno-proizvodni, a drugi je za goste i to prilično prostran, površine nekih 50-ak četvornih metara.
- Svi proizvodi se rade baš tu, u pekarni pa će gosti uvijek imati na raspolaganju svježe proizvode - priča nam Enrik Kajtazi i nastavlja:
- U ponudi imamo sve klasične pekarske proizvode, dakle, više vrsta kruha, peciva, lisnate proizvode, sendviče... Mislim da ćemo se u ponudi moći izdvojiti po visoko kvalitetnom brašnu koje će dati vrhunsko tijesto te po pizzama koje bi trebale biti i naš veliki adut. Dakle, Bella neće biti klasična pekarna nego pekarna&pizzerija u kojoj se može sjesti i namiru pojesti, okrijepiti - govori nam Enrik.
Pizze će se raditi tako da će gosti moći gledati njihovu pripremu, a Enrik objašnjava da će ih raditi po receptu svjetskog prvaka u pravljenju pizza, Danijela Zlatkovića.
- Budući da ćemo pizze raditi po njegovom receptu, a on je jedan od najboljih pizza majstora u svijetu, vjerujem da će Daruvarčani uživati u pizzama iz naše Belle i da će nas i te pizze izdvojiti na tržištu. U svakom slučaju, pozivam ih da dođu i probaju ih i uvjere se - kaže Enrik Kajtazi.
U pekarni i pizzeriji Bella ima 12 mjesta za sjedenje gdje će se gosti moći opustiti uz neke od pekarskih proizvoda, a i popiti sok, čaj ili kavu koja će također biti u njihovoj ponudi. Interijer je uredila radila tvrtka koja već ima iskustva s dizajniranjem unutarnjih prostora ovakvog profila.
Što se samog kruha tiče, Enrik kaže da u ponudi imaju klasične vrste; kukuruzni, integralni, ali i domaći kruh koji se radi po staroj recepturi, bez ikakvih aditiva, a najbolje ga u narodu znaju kao “bakin kruh”.
Radno vrijeme Pekarne Bella je od ponedjeljka do subote od 6:00 do 21:00 te nedjeljom od 7:00 do 13:00 sati, a pizza (a i drugi proizvodi) mogu se naručiti putem telefona pa doći po njih.
- Vjerujem da ćemo Daruvaru ponuditi nešto novo i da će nas ljudi prepoznati kao mjesto na kojem se može kupiti kvalitetan kruh, pecivo, pizza, kolač, sendvič... I da će nas prepoznati kao mjesto gdje mogu na miru sjesti, pojesti nešto, okrijepiti se pićem. Vjerujem da će im kod nas biti lijepo, a mi ćemo raditi sve da naši gosti budu zadovoljni - kaže mladi poduzetnik Enrik Kajtazi.
(Sponzorirani sadržaj)
Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku i TikToku!