Fotografija: Foto: Nikica Puhalo/MojPortal.hr
Galerija
Foto: Nikica Puhalo/MojPortal.hr

Od petka nova jela u baroknom restoranu Terasa, neka izgledaju baš čarobno...

"U ponudi će se naći niz novih jela, dva deserta, dvije vrste vina i pjenušac. Važno nam je bilo da ne kopiramo druge restorane nego da imamo svoju prepoznatljivu ponudu", kaže voditelj Adriano Papoušek



Djelatnici baroknog restorana Terasa od sutra, 18. listopada, za svoje goste pripremaju niz noviteta. Naime, u ponudi jelovnika će se naći niz novih jela i dva nova deserta koji bi ovaj restoran trebali podići na novu, još višu razinu.  

O novitetima smo razgovarali s voditeljem restorana Adrianom Papoušekom.

Voditelj restorana Terasa Adriano Papoušek/Foto: DT
Voditelj restorana Terasa Adriano Papoušek/Foto: DT

- Krećemo s novim jelima jer želimo osvježiti naš jelovnik na kojem će se sada naći, primjerice, namaz od bifteka ili teleća jetrica koja će biti u ponudi vikendom. U ponudi ćemo imati i teleću koljenicu s krumpirom. Nju će gosti, zbog načina pripreme, morati naručiti dan ranije. Dodat ćemo i nova jela od tjestenine kao što su ravioli i pljukanci, a u ponudi će se naći i vegetarijanska jela - kaže Papoušek i dodaje da u ponudu uvode i dva nova deserta, kao i dva nova vina te jedan pjenušac.

Chef baroknog restorana Terasa Dalibor Hodak, koji je uz voditelja Papoušeka najzaslužniji za gastronomski uzlet ovog restorana, prvo nam je ispričao kako su se odlučili za nova jela, a potom nam ih je i pokazao.

Chef baroknog restorana Terasa Dalibor Hodak /Foto: DT
Chef baroknog restorana Terasa Dalibor Hodak /Foto: DT

- Pratimo trendove i svjesni smo da je ponudu potrebno svake godine osvježiti jer gostima želimo pružiti nova iskustva. Tako smo i ovoga puta sjeli i porazgovarali o jelima koja su danas tražena. Važno nam je bilo da pri ponudi novih jela ne kopiramo druge restorane jer želimo imamo prepoznatljivu ponudu. Budući da sve više ljudi traži vegetarijanska i bezglutenska jela, jelovnik smo obogatili i s njima kako bi svi koji dođu u restoran Terasa mogli izabrati onu vrstu jela koja odgovara njihovim željama i potrebama - rekao nam je chef Dalibor Hodak.

A evo i pregleda novih jela koja će ubuduće izlaziti iz kuhinje koju chef Hodak vodi. 

Nova glavna jela

1. Teleća koljenica s pečenim krumpirom

Tko se želi počastiti s impresivnom telećom koljenicom s pečenim krumpirom, morat će je zbog pripreme naručiti jedan dan ranije/Foto: Nikica Puhalo/MojPortal.hr
Tko se želi počastiti s impresivnom telećom koljenicom s pečenim krumpirom, morat će je zbog pripreme naručiti jedan dan ranije/Foto: Nikica Puhalo/MojPortal.hr

2. Wok povrće s rižom i piletinom (bezglutensko jelo)

Novo bezglutensko jelo u ponudi - wok povrće s rižom i piletinom/Foto: Nikica Puhalo/MojPortal.hr
Novo bezglutensko jelo u ponudi - wok povrće s rižom i piletinom/Foto: Nikica Puhalo/MojPortal.hr

3. Namaz od bifteka s toplim lepinjama

Namaz od bifteka s toplim lepinjama/Foto: Nikica Puhalo/MojPortal.hr
Namaz od bifteka s toplim lepinjama/Foto: Nikica Puhalo/MojPortal.hr

4. Pljukanci s tartufatom

Pljukanci s tartufatom/Foto: Nikica Puhalo/MojPortal.hr
Pljukanci s tartufatom/Foto: Nikica Puhalo/MojPortal.hr

5. Otkošteni pileći batak i zabatak s dizanim češkim knedlama na pari i umakom od kopra

Otkošteni pileći batak i zabatak s na pari dizanim češkim knedlama i umakom od kopra/na Foto: Nikica Puhalo/MojPortal.hr
Otkošteni pileći batak i zabatak s na pari dizanim češkim knedlama i umakom od kopra/na Foto: Nikica Puhalo/MojPortal.hr

6. Ravioli, četiri vrste sira i pesto genovese

Ako želite iznenaditi nekoga, postupak posluživanja raviola s četiri vrste sira nikoga ne može ostaviti ravnodušnim/Foto: Nikica Puhalo/MojPortal.hr
Ako želite iznenaditi nekoga, postupak posluživanja raviola s četiri vrste sira nikoga ne može ostaviti ravnodušnim/Foto: Nikica Puhalo/MojPortal.hr

7. Teleća jetrica s pečenim krumpirom

Teleća jetrica s pečenim krumpirom bit će na meniju tijekom vikenda/Foto: Nikica Puhalo/MojPortal.hr
Teleća jetrica s pečenim krumpirom bit će na meniju tijekom vikenda/Foto: Nikica Puhalo/MojPortal.hr

8. Vege burger

Vegetarijanski burger/Foto: Nikica Puhalo/MojPortal.hr
Vegetarijanski burger/Foto: Nikica Puhalo/MojPortal.hr

9. Rezanci od tikvica sa soja bolognesom

Rezanci od tikvica sa soja bolognesom/Foto: Nikica Puhalo/MojPortal.hr
Rezanci od tikvica sa soja bolognesom/Foto: Nikica Puhalo/MojPortal.hr

Novi deserti: 

1. Čokoladni soufflé s bijelom čokoladom, sladoledom i šumskim voćem

Čokoladni souffle s bijelom čokoladom i šumskim voćem/Foto: Nikica Puhalo/MojPortal.hr
Čokoladni souffle s bijelom čokoladom i šumskim voćem/Foto: Nikica Puhalo/MojPortal.hr

2. Crème Brûlée

Crème Brûlée se prije konzumacije plamenom zagrijava dok se površina deserta ne karamelizira/Foto: Nikica Puhalo/MojPortal.hr
Crème Brûlée se prije konzumacije plamenom zagrijava dok se površina deserta ne karamelizira/Foto: Nikica Puhalo/MojPortal.hr

(Sponzorirani sadržaj)

Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku i TikToku!