Od petka nova jela u baroknom restoranu Terasa, neka izgledaju baš čarobno...
kolumnist
komunalije
Vezane vijesti
Djelatnici baroknog restorana Terasa od sutra, 18. listopada, za svoje goste pripremaju niz noviteta. Naime, u ponudi jelovnika će se naći niz novih jela i dva nova deserta koji bi ovaj restoran trebali podići na novu, još višu razinu.
O novitetima smo razgovarali s voditeljem restorana Adrianom Papoušekom.
- Krećemo s novim jelima jer želimo osvježiti naš jelovnik na kojem će se sada naći, primjerice, namaz od bifteka ili teleća jetrica koja će biti u ponudi vikendom. U ponudi ćemo imati i teleću koljenicu s krumpirom. Nju će gosti, zbog načina pripreme, morati naručiti dan ranije. Dodat ćemo i nova jela od tjestenine kao što su ravioli i pljukanci, a u ponudi će se naći i vegetarijanska jela - kaže Papoušek i dodaje da u ponudu uvode i dva nova deserta, kao i dva nova vina te jedan pjenušac.
Chef baroknog restorana Terasa Dalibor Hodak, koji je uz voditelja Papoušeka najzaslužniji za gastronomski uzlet ovog restorana, prvo nam je ispričao kako su se odlučili za nova jela, a potom nam ih je i pokazao.
- Pratimo trendove i svjesni smo da je ponudu potrebno svake godine osvježiti jer gostima želimo pružiti nova iskustva. Tako smo i ovoga puta sjeli i porazgovarali o jelima koja su danas tražena. Važno nam je bilo da pri ponudi novih jela ne kopiramo druge restorane jer želimo imamo prepoznatljivu ponudu. Budući da sve više ljudi traži vegetarijanska i bezglutenska jela, jelovnik smo obogatili i s njima kako bi svi koji dođu u restoran Terasa mogli izabrati onu vrstu jela koja odgovara njihovim željama i potrebama - rekao nam je chef Dalibor Hodak.
A evo i pregleda novih jela koja će ubuduće izlaziti iz kuhinje koju chef Hodak vodi.
Nova glavna jela
1. Teleća koljenica s pečenim krumpirom
2. Wok povrće s rižom i piletinom (bezglutensko jelo)
3. Namaz od bifteka s toplim lepinjama
4. Pljukanci s tartufatom
5. Otkošteni pileći batak i zabatak s dizanim češkim knedlama na pari i umakom od kopra
6. Ravioli, četiri vrste sira i pesto genovese
7. Teleća jetrica s pečenim krumpirom
8. Vege burger
9. Rezanci od tikvica sa soja bolognesom
Novi deserti:
1. Čokoladni soufflé s bijelom čokoladom, sladoledom i šumskim voćem
2. Crème Brûlée
(Sponzorirani sadržaj)
Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku i TikToku!