Fotografija: Foto: CUK Bjelovar
Galerija
Foto: CUK Bjelovar

U Bjelovaru večeras počinje Zbrda Zdola Festival: ''Zakopali smo kobasice, kiše neće biti!''

Uz brojne koncerte koji će se održati u sklopu festivala i koji su za sve besplatni, organizirana su i brojna popratna događanja



Sve je spremno za drugo izdanje Zbrda Zdola Rock Festivala. Trodnevnu rock'n'roll ludnicu u Bjelovaru  večeras u 20 sati otvara bend Morrison Hotel, nakon kojeg nastupaju Septica, Zoster i Karabin. U tzv. Ljubavnom parku na Radićevom trgu sutra će nastupiti Kranks, TV EYE i Atheist Rap, a u nedjelju Fyu, Hotel Korzo i Petar Punk.

Iako je vrijeme ćudljivo, na pitanje što će biti s festivalom u slučaju kiše, Ivana Hrpalo, ravnateljica Centra za cjeloživotno učenje i kulturu Bjelovar, koji je organizator festivala, ima spreman odgovor.

Spas u kobasicama

- Kiše neće biti! Jučer smo na Radićevom zakopali dvije kobasice. Naime, prema starom irskom vjerovanju, da biste spriječili kišu na nekom mjestu, dan prije u zemlju morate zakopati kobasicu. Mi smo, za svaki slučaj, zakopali dvije – smije se Hrpalo.

Kobasice su zakopane, kiša nema šanse/Foto: CUK Bjelovar
Kobasice su zakopane, kiša nema šanse/Foto: CUK Bjelovar

A ako kiša i padne, dodaje, nikome neće pokvariti raspoloženje. Uz brojne koncerte koji će se održati u sklopu festivala i koji su za sve besplatni, organizirana su i brojna popratna događanja u kojima mogu uživati i veliki i maleni. U planu je tako oslikavanje labirinta, fotografska radionica "Fotografiranje uz šetnju", radionica izrade visećih mreža i brojni drugi sadržaji.

-Popratnih sadržaja je zaista jako puno, predvidjeli smo i aktivnosti za djecu, poput oslikavanja labirinta, ali i igre za odrasle. Bit će tu skakanja u bumper loptama, igre twister, križić-kružić i sličnih sadržaja. Za subotu smo isplanirali veliki piknik, pripremili smo dekice pa ovim putem pozivam sve da nam se pridruže – kaže Hrpalo, dodajući kako popratni festivalski sadržaji počinju svakog dana već od 16 sati na Radićevom.

Bogata ponuda

Na festivalu sudjeluju i lokalni obrtnici, kolekcionari gramofonskih ploča, umjetnici, a za posjetitelje je osigurana i bogata gastronomska ponuda. Za ovu prigodu osmišljeni su i posebni suveniri i festivalske majice koje će posjetitelji moći ponijeti kućama za uspomenu na veliki bjelovarski rock tulum.

Foto: CUK Bjelovar
Foto: CUK Bjelovar

Podsjetimo, Zbrda Zdola Rock Festival održava se drugu godinu za redom. Lanjsko prvo izdanje oduševilo je ljubitelje rock glazbe koji su zbog festivala u Bjelovar stigli iz različitih dijelova Hrvatske. Zbog toga će ove godine manifestacija, umjesto dva, potrajati tri dana.

Sve dodatne informacije o ovogodišnjem izdanju možete pronaći na službenoj Facebook stranici festivala

Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku TIkToku!