Fotografija: Foto: Predrag Uskoković/Grad Daruvar
Galerija
Foto: Predrag Uskoković/Grad Daruvar

Tri šetnje, tri crkve, tri priče: "Daruvarčani, upoznajte svoju vjersku baštinu"

"Pridružite nam se 26. listopada na turi na kojoj ćemo ispreplesti prošlost i sadašnjost, a svaka crkva u centru Daruvara će nam ispričati svoju jedinstvenu priču, poručila je Tanja Novotni Golubić



DARUVAR - Već neko vrijeme u Daruvaru, iza kulisa, marljivo se priprema nešto posebno, ovih dana otkrila je to Daruvarčanka i zamjenica župana iz redova Češnje nacionalne manjine Tanja Novotni Golubić.

Kako je pojasnila, suradnjom triju vjerskih zajednica, udruga i ustanova, uz podršku Grada, a na inicijativu Vlatke Daněk, pripremaju zajednički događaj koji će Daruvarčane povesti na nezaboravno putovanje kroz vjerske posebnosti, povijest i arhitekturu njihovoga lijepog grada.

Foto: Predrag Uskoković/Grad Daruvar
Foto: Predrag Uskoković/Grad Daruvar

Riječ je o događaju pod nazivom Noć otvorene crkve Daruvar 2024., a u programu sudjeluju Zajednica Mađara Daruvar, Kršćanska adventistička crkva okrug Daruvar, Srpska pravoslavna crkvena općina Daruvar i Katolička župa Presvetog Trojstva Daruvar.

Zamjenica župana Tanja Novotni Golubić/Foto: Grad Daruvar
Zamjenica župana Tanja Novotni Golubić/Foto: Grad Daruvar

- Pridružite nam se 26. listopada na poslijepodnevnoj turi gdje ćemo ispreplesti prošlost i sadašnjost, a svaka crkva u centru Daruvara će nam ispričati svoju jedinstvenu priču. Upišite datum u svoje kalendare, poručila je Novotni Golubić.

Tri šetnje, tri crkve, tri jedinstvene priče

- Pozivamo sve strastvene istraživače religijskih tradicija, ljubitelje povijesti i arhitekture, kao i sve one koji su jednostavno znatiželjni. Pridružite nam se na ovom jedinstvenom događaju na kojem ćemo zajedno otkrivati skrivena blaga našeg grada. Slobodno nam se priključite u jednoj od crkava, no ako planirate obići sve tri lokacije, molimo vas da se prijavite kako biste osigurali mali, simbolični suvenir.

Foto: Predrag Uskoković/Grad Daruvar
Foto: Predrag Uskoković/Grad Daruvar

(Prijava je potrebna samo za one koji će sudjelovati na sve tri ture, a žele dobiti suvenir).

Prijave možete ostaviti u komentaru na Facebooku ili poslati na email: tanja.golubic@bbz.hr

Vidimo se na turi gdje ćemo zajedno otkrivati bogatstvo duhovne raznolikosti našeg  Daruvara, zaključila je Novotni Golubić.

Lokacije i program

16:30 sati – Adventistička/ ranije Kalvinska crkva

17:30 sati – Pravoslavna crkva 

18:30 sati – Katolička crkva.

Više o svemu pročitejte na plakatu u prilogu.

Foto: Tanja Novotni Golubić
Foto: Tanja Novotni Golubić

Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku i TikTok!