Fotografija: Dalija je ispred Općine Sirač domaćin Likovne kolonije u Siraču/Foto: Privatni album
Galerija
Dalija je ispred Općine Sirač domaćin Likovne kolonije u Siraču/Foto: Privatni album

"Siračka snaša" Dalije Penezić oduševila i pobijedila: "Ove godine dolazi nam 20 slikara na koloniju"

Ono što je ove godine novitet na Likovmnoj koloniji jest radionica slikanja za djecu koju Dalija poziva da im se pridruže u subotu 31. kolovoza od 13 sati



SIRAČ – Slika „Siračka snaša“ proglašena je najljepšom na likovnoj koloniji održanoj u sklopu prošlogodišnje manifestacije "Dani šljiva i rakija u Siraču“. Slika je to autorice Dalije Penezić, a osvojila je 47,80 posto.

Više o tome koliko ju je bilo teško naslikati, kazala nam je sama autorica. Ujedno je pozvala sve i na ovogodišnju Likovnu koloniju koja donosi i poneko iznenađenje…

- Kada je počela kolonija, načelnik Igor Supan rekao nam je da se potrudimo što više jer će biti proglašenje najljepše slike. Ljudi su glasali. NIje bilo potpisa autora već samo slika. Jučer su objavljeni rezultati i moja Siračka snaša proglašena je najljepšom, otkriva nam Dalija koja smatra da ovom gestom oko izbora autori imaju više motivacije za samo slikanje.

Siračka snaša najljepša je slika nastala na koloniji 2023./Foto: Privatni album
Siračka snaša najljepša je slika nastala na koloniji 2023./Foto: Privatni album

Njena Siračka snaša prikazuje mladu ženu kako drži košaru sa šljivama, a izrađena je tehnikom akrila na platnu. Slika je nastala u jednome danu, a Dalija je i ove godine domaćin Likovne kolonije ispred Općine Sirač.

Radionica za djecu

- Volontiram i veselim se dolasku velikog broja slikara. Bit će nas 20. Dolaze nam slikari iz Bjelovara, Križevaca, Daruvara, Popovače, Ukrajine..., kaže Dalija koja je samostala slikarica, ali i pridružena članica Likovne grupe Daruvar. Uvijek rado uskoči u organizirane aktivnosti, naročito humanitarnog karaktera. 

Dalija slika 10-ak godina i uživa tome/Foto: Privatni album
Dalija slika 10-ak godina i uživa tome/Foto: Privatni album
Foto: Privatni album
Foto: Privatni album

Ono što je ove godine novitete jest radionica slikanja za djecu koju ovim putem Dalija poziva da im se pridruže u subotu 31. kolovoza od 13 sati.

- Sve će ih čekati spremno, samo trebaju doći i uživati s nama, kaže Dalija koja već 10-ak godina slika i punim plućima uživa u tome što radi.

Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku TikToku!