Fotografija: Foto: Pučko otvoreno učilište Daruvar
Foto: Pučko otvoreno učilište Daruvar

Revija francuskog filma u Daruvaru: "Pogledajte dva suvremena filma i jedan klasik iz 1966."

U sklopu jubilarne 10. revije francuskog filma "Rendez-vous au cinema", publika nezavisnih kina diljem Hrvatske, može gledati nove, ali i klasične francuske naslove, potpuno besplatno



Ovog tjedna u daruvarskom kinu možete pogledati tri filma u sklopu jubilarne 10. revije francuskog filma "Rendez-vous au cinema"

Zahvaljujući Francuskom institutu u Zagrebu, a u suradnji s Kino mrežom i Hrvatskim audio- vizualnim centrom, publika nezavisnih kina diljem Hrvatske, može gledati nove, ali i klasične francuske naslove, potpuno besplatno. U Daruvaru će to biti tri naslova, dva suvremena i jedan klasik iz 1966. godine.

Prvi na redu film je "Drugi čin", koji je otvorio ovogodišnji festival u Cannesu. Film prati Florence, koja sa svojim ocem Guillaumeom želi upoznati Davida, mladića u kojeg je ludo zaljubljena. No, David ne osjeća toliku privlačnost prema Florence te ju želi baciti u naručje svog prijatelja Willyja. Njih četvero uskoro će se susresti u restoranu usred ničega…

“Drugi čin” nova je komedija apsurda istaknutog francuskog redatelja Quentina Dupieuxa. Riječ je o filmskoj farsi u kojoj glumci tumače dvostruke uloge u produkciji koja vrlo brzo izmiče kontroli.

Komičnu dramu "Drugi čin" možete pogledati ovog četvrtka od 17 sati.

"Široko i kraljevstvo vjetrova"

Druga po redu je animirana fantastična avantura "Široko i kraljevstvo vjetrova" iz 2023. godine. 

Agnès, susjeda Juliette i Carmen, piše dječje knjige smještene u svijet mašte, Kraljevstvo vjetrova. Obje sestre otkrivaju prolaz između svog svijeta i ovog neobičnog svemira. Kad stignu tamo, dvije djevojke nalikuju mačkama i otkrivaju postojanje Sirocca, zastrašujuće figure koja može kontrolirati vjetar.

Animiranu avanturu "Široko i kraljevstvo vjetrova" možete pogledati u subotu od 17 sati, a predviđena je za uzrast od 5 i više godina.

"Velika pustolovina"

Treći po redu je klasik iz 1966. godine "Velika pustolovina".

Avion pun britanskih zrakoplovaca slučajno preleti okupirani Pariz i oboren je. Svaki od njih tada traži pomoć jednog civila. Soboslikar, operni dirigent, lijepa plavuša i hrabra časna sestra susreću se na putu preko slatke Francuske dok bježe od njemačkih vojnika. Autom, avionom, vlakom, pariškim kanalima, čak i u bačvi. 

Legendarni klasik iz 1966. godine možete pogledati u nedjelju od 17 sati.

Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku i TikToku!