Fotografija: Foto: Teo Petr Photography, Privatni album
Galerija
Foto: Teo Petr Photography, Privatni album

POZDRAV LJETU Staša Kukić i Darko Rundek na Omanovcu pripremaju nezaboravni oproštaj od ljeta

Subota počinje „Šetnjom sa Zokom“ koju u čast i sjećanje na lani preminulog planinara Zorana Milakovića organizira njegovo Planinarsko društvo „Psunj“. Nakon šetnje bit će organiziran „Dječji kutak“



PAKRAC - „Pozdrav ljetu“ tradicionalna je manifestacija kojom će se 6. i 7. rujna (petak i subotu) i ove godine Pakračani i ostali posjetitelji Planinarskog doma na Omanovcu kroz razne zabavne, edukativne, sportske i rekreativne sadržaje pozdraviti od ljeta koje je na izmaku.

Petak – kviz i glazba

Petak 6. rujna rezerviran je za pub kviz „Suton pameti na Omanovcu – Brzo i žestoko“, a zainteresirani svoje sudjelovanje mogu prijaviti na mailove sezame.pr@gmail.com i dekiomanovac@gmail.com ili na broj 099/422-4223.

Autor kviza Zlatko Kubalek Kuba i ovaj put je pripremio nešto novo i zanimljivo.

Pub kviz
Pub kviz "Suton pameti"/Foto: Dijana Puhalo/MojPortal.hr

Kako to obično i biva na kvizu na Omanovcu, uz kviz tradicionalno ide i glazba u živo, a ove godine naglasak će biti na mladim lokalnim glazbenicima. Zato Dean Nagy iz tvrtke „Zeleni vrh“ koja je idejni začetnik pokretanja „Pozdrava ljetu“ poziva sve mlade lokalne bendove koji žele pokazati svoje glazbeno umijeće da se jave na mail dekiomanovac@gmail.com i iskoriste priliku nastupom na „Pozdravu ljetu“. Večer će u svom „Rock šumarku“ glazbeno zaključiti Staša Kukić.

Foto: Privatni album
Foto: Privatni album

Kvizu i svirki uživo prethodit će popodnevna bubnjarska radionica koju će voditi Branko Trajkov Trak, bubnjar poznatog rock banda „Zabranjeno pušenje“.

Subota – dan za djecu i mlade

I dok je petak sadržajima više namijenjen odraslima, slobodno možemo najaviti da je subotnji program koji će trajati od 9 do 14 sati rezerviran za djecu i mlade.

Dan počinje jutarnjom „Šetnjom sa Zokom“ koju u čast i sjećanje na lani preminulog planinara Zorana Milakovića organizira njegovo Planinarsko društvo „Psunj“. Šetnja započinje u 9 sati, a nakon šetnje, na prostoru kod doma biti će organiziran „Dječji kutak“ kojeg tradicionalno osmišljavaju kreativci iz Muzeja Grada Pakraca i Gradske knjižnice Pakrac. Djecu i njihove roditelje očekuje kutak za čitanje i odmor, zatim kreativni kutak, a za ovu prigodu bit će organizirana i likovna radionica koju će voditi umjetnik Dragan Matičević Stvor iz Dervišage.

Druženje u prirodi/Foto: Antonio Pejša/PHI Media
Druženje u prirodi/Foto: Antonio Pejša/PHI Media

„Dječji kutak“ će imati i svoj glazbeni kutak zahvaljujući Osnovnoj glazbenoj školi Pakrac čiji će učenici i učitelji, uz izvođenje nekoliko glazbenih točaka, održati i glazbenu radionicu.

U sklopu ovogodišnjeg „Pozdrava ljetu“ Sportska zajednica Grada Pakraca će obilježiti ovogodišnji Hrvatski olimpijski dan na kojem će brojne sportske udruge koje djeluju na području Pakraca prezentirati svoje sportove.

„Pozdrav ljetu“ službeno završava promocijom knjige „Treptaji… ili dnevnik dvaju odrastanja“ koju će od 13 sati promovirati njen autor Dalibor Talajić.

Pitanja o inkluziji djece

Nakon knjige „Most ponad burne rijeke“, u kojoj je opisao očinsku borbu s poremećajem iz autističnog spektra u najranijem djetinjstvu svoga sina, u knjizi “Treptaji … ili dnevnik dvaju odrastanja” Dalibor Talajić paralelno piše o osmogodišnjem školovanju svog sina i odrastanju njegove mlađe sestre. Dok dječak kojemu je potrebna pomoć gotovo u svemu polako postaje svjestan vlastitih želja i ambicija, djevojčica koja je potpuno samostalna očarava roditelje svojim postignućima i potencijalima, a razvija i zaštitnički odnos prema bratu.

Mladi su svirali ispred Planinarskog doma/Foto: Antonio Pejša/PHI Media
Mladi su svirali ispred Planinarskog doma/Foto: Antonio Pejša/PHI Media

U dnevničkoj formi Dalibor Talajić bilježi izazove odrastanja svoje djece, od ljeta 2015. do kraja 2021., zadivljuje rezultatima i svojim postignućima odgovara na pitanja o inkluziji djece sa sve češćim poremećajem autističnog spektra. Dječak kojem su prognozirali da neće moći u školu, sada samostalno uči, pismen je i surađuje s nastavnicima.

Foto: Teo Petr Photography
Foto: Teo Petr Photography

„Pozdrav ljetu“ i ove godine zajednički organiziraju „Zeleni vrh“, Muzej Grada Pakraca, Gradska knjižnica Pakrac, Sportska zajednica Grada Pakraca i Osnovna glazbena škola Pakrac, sve pod pokroviteljstvom Grada Pakraca i Turističke zajednice Grada Pakraca, a u sklopu Pakračkog ljeta.

Subotnji program na Omanovcu nastavlja se od 15 sati kada započinje kulturno – glazbeni program „Nemoš omanut na Omanovcu“, a koji će kulminirati večernjim koncertom Darka Rundeka.

Darko Rundek na Omanovcu/Foto: Teo Petr Photography
Darko Rundek na Omanovcu/Foto: Teo Petr Photography

Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku i TikToku!