Fotografija: Foto: POU Daruvar
Galerija
Foto: POU Daruvar

Ove subote najmlađe Daruvarčane potpuno besplatno čeka sjajna predstava "Buđenje"

Davno u prošlosti postojala je buditeljica. Ona je kroz cjevčicu ispucavala suhi grašak i tako budila radnike za posao. U tvornici je radnike uveseljavao pripovjedač, čije bi im priče pomogle da brže i lakše prođe radni dan...



DARUVAR - Za kraj tjedna, odnosno početak vikenda najmlađe Daruvarčane čeka još jedna kazališna matineja za djecu iz projekta "Mala škola kulture". Riječ je o predstavi "Buđenje" Teatra Poco Loco, a zabava za mališane kreće u 11 sati.

Kao i do sada, sve sadržaje projekta sufinanciraju Grad Daruvar i Zaklada Hrvatska za djecu. Ulaz je, stoga, besplatan!

Teatar Poco Loco: BUĐENJE!

Davno u prošlosti, kad još nije postojala budilica, postojala je buditeljica! Ona je na prozore kroz cjevčicu ispucavala suhi grašak i tako budila radnike za posao. A u tvornici je radnike uveseljavao tvornički pripovjedač, čije bi im priče pomogle da brže i lakše prođe radni dan.

Foto: POU Daruvar
Foto: POU Daruvar

A dok još nisu postojale novine, ni radio, ni televizija, postojalo je jedno selo u kojem su se svi ljudi dogovorili; skupili svatko po novčić i platili najhrabrijem da ode u svijet i kad se vrati, pripovijeda što je sve vidio i doživio, taj profesionalni pustolov. A gdje je vladala velika bijeda, tamo je postojalo i zanimanje skupljača stvari i stvarčica u podzemnim odvodima i prolazima. Sva ta, danas zaboravljena zanimanja, oživjet će pred vašim očima, na adresi Čudna cesta 121.

Svi se ujedine

Upoznat ćete tvorničkog pripovjedača Homera Mitića, skupljačicu Offertissimu Hrelić, (al)kemičarku Elviru, pustolovku Atlantidu Vonderlust i hihotologa Srećka Kesića. Drama počinje kad profesionalna buditeljica Marija Aurora Budilić, pokuša probuditi Homera. Zdvojan i očajan, on se ne može razbuditi jer je njegova torba puna priča upala u gnijezdo jutarnjih dinosaura. Tad se svi stanovnici ove kuće ujedine i potrude da njihov susjed Homer dođe do novih priča, jer bez priča nitko ne može živjeti!

Foto: POU Daruvar
Foto: POU Daruvar

Produkcija predstave sufinancirana je sredstvima Ministarstvu kulture i medija RH, Grada Zagreba – Gradskog ureda za kulturu i Zaklade Kultura nova, dok sam projekt Mala škola kulture u sklopu kojega daruvarčani mogu vidjeti ovu predstavu sufinancira Zaklada Hrvatska za djecu i Grad Daruvar.

Foto: POU Daruvar
Foto: POU Daruvar

Ulaz je besplatan. Trajanje: 40 minuta Predstava je namijenjena djeci uzrasta od 4 godine- pa naviše.

Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku i TikToku!