Fotografija: Foto: NK Petar Preradović
Galerija
Foto: NK Petar Preradović

Novi TEDx u Bjelovaru: Podignite ulaznice na vrijeme i uživajte u pet novih inspirativnih priča

Kao i u ranijih deset bjelovarskog izdanja TEDx programa, vrijedna ekipa iz bjelovarske knjižnice i ovoga je puta pripremila sjajan program



Petak 13. mogao bi biti sretan za sve Bjelovarčane koji obožava TEDx program jer upravo od petka, 13. rujna, u Narodnoj knjižnici „Petar Preradović“ mogu preuzeti besplatne ulaznice za 11. TEDxNKPPBjelovar koji će se održati 20. rujna, s početkom u 18 sati. Kao i u ranijih deset bjelovarskog izdanja TEDx programa, vrijedna ekipa iz bjelovarske knjižnice i ovoga je puta pripremila sjajan program.

Pred publikom će tako svoje inspirativne priče ispričati pet govornika.

Do sada su predavanja u Bjelovaru održali brojni sjajni govornici/Foto: NK Petar Preradović
Do sada su predavanja u Bjelovaru održali brojni sjajni govornici/Foto: NK Petar Preradović

Bruno Fantulin, talentirani fotograf prirode i ekstremnih vremenskih uvjeta s međunarodnim priznanjem, donosi na TEDx pozornicu inspirativnu priču o neuspjehu. Kroz njegovo predavanje „Napali se na neuspjeh!“ saznajte kako se nositi s padovima i pretvoriti ih u prilike za rast. Kroz vlastita iskustva, Bruno će pokazati da neuspjeh može biti prvi korak prema većem uspjehu, najavljuju iz knjižnice.

O mačkama i biljkama

„Kako su mačke promijenile moj život“ naziv je predavanja koje će održati sveučilišna profesorica Rajka Božanić, vlasnica mačaka Selme, Žarka i Katarine te autorica popularnih slikovnica o njima. Ona na TEDx pozornicu donosi emotivnu priču o životu s kućnim ljubimcima.

- Upoznajte njezine zvijezde i saznajte kako udomljavanje mačke može promijeniti vašu perspektivu i obogatiti život. Rajka će podijeliti inspirativne misli o važnosti bavljenja onim što volimo i kako to najbolje raditi. Ne propustite priliku čuti ovu jedinstvenu priču – kažu u knjižnici.

Poljoprivrednik Ilija Jurić publiku će kroz predavanje „Male biljke – velike promjene“ povesti na inspirativno putovanje kroz svijet jestivog cvijeća, microgreensa i egzotičnih biljaka. Okupljeni će imati priliku saznati kako je spojio tradiciju i inovaciju te stvorio brend koji se danas nalazi u restoranima s Michelinovim zvjezdicama.

Publike na ovakvim događanjima nikad na nedostaje/Foto: NK Petar Preradović
Publike na ovakvim događanjima nikad na nedostaje/Foto: NK Petar Preradović

„Ima li pilota u avionu?“ publici će otkriti Tomislav Adamović, viši predavač i voditelj studija Računarstva na Veleučilištu u Bjelovaru.

- Tomislav nas vodi na fascinantno putovanje kroz vrijeme i evoluciju. U svom TEDx govoru, istražit će kako bi naši davni preci, lovci-sakupljači, reagirali na suvremeni način života. Što smo zadržali iz prošlosti, a što ćemo ostaviti budućim generacijama? Otkrijte odgovor na pitanje “Ima li pilota u avionu?” i ne propustite ovu jedinstvenu priliku za razmišljanje o našoj evolucijskoj ostavštini – pozivaju organizatori.

Čudesna znanost

I za sam kraj, Siniša Opić, istaknuti pedagog i znanstvenik, održat će predavanje „Život jedne hipoteze“ koje je put u čudesan svijet znanja koji sve više izlazi iz okvira formalnog obrazovanja.

Foto: NK Petar Preradović
Foto: NK Petar Preradović

- U svom TEDx govoru “Život jedne hipoteze,” Siniša će istražiti kako se priroda opire našim znanstvenim zakonima i teorijama te kako se znanje kreće kroz nesigurni sfumato. Kroz teme kao što su probabilizam vs. determinizam, anni mirabiles i formula za uspjeh u znanosti, govorit će o odnosu znanosti i umjetnosti te o promjenama koje su nužne u našem razumijevanju svijeta – kažu organizatori.

Osim što ih možete podignuti osobno u knjižnici, karte za predavanja možete zatražiti i putem e-maila  tedxnkppbjelovar@gmail.com, a dodatne detalje potražiti na službenoj stranici programa TEDxNKPPBjelovar.

Foto: NK Petar Preradović
Foto: NK Petar Preradović

Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku TikToku!