Fotografija: Ove godine održava se 12. izdanje Multipaka//Foto: Pakrački list
Galerija
Ove godine održava se 12. izdanje Multipaka//Foto: Pakrački list

Multipak u Pakracu: "Na HI-FI izložbu stiže 30 izlagača. Čeka vas neponovljiv doživljaj"

"Ekskluzivno najavljujemo i malo iznenađenje - posebnu i jedinstvenu slušaonicu Secret room koju će posjetitelji Multipaka sami morati pronaći", otkrivaju iz Gradske knjižnice Pakrac.



S lijepim vremenom i suncem stiže nam i novi Multipak – točnije, dvanesto izdanje ove manifestacije. Šest dana ispunjenih vrhunskom glazbom, radionicama, predavanjima, koncertima, filmovima i naravno velika HI-FI izložba odnosno audio/ video izložba, događanja na otvorenom i zatvorenom – sve su to sadržaji koji će zasigurno privući velik broj Pakračana, ali i gostiju iz svih dijelova Hrvatske, ali i puno šire.

Foto: Facebook stranica Multipak
Foto: Facebook stranica Multipak

- Ove se godine Multipak održava od 10. do 15.6.2024., a od sadržaja svakako ćemo naglasiti onaj središnji - veliku HI-FI izložbu koja će se održati u već dobro poznatim prostorima zgrada unutar Vlastelinskog kompleksa Janković kao i u Turističkoj zajednici Grada Pakraca te Robertoshopu. Ekskluzivno po prvi najavljujemo i malo iznenađenje - posebnu i jedinstvenu slušaonicu Secret room koju će posjetitelji Multipaka sami morati pronaći, otkrivaju nam iz Gradske knjižnice Pakrac. 

Više od 30 izlagača

Cijeli program počinje već u ponedjeljak 10.6. i to Mini Multipakom - mini glazbenim slušaonicama za djecu te se kroz cijeli tjedan nastavlja radionicama, promocijama knjiga i projekcijama dokumentarnih filmova.

Foto: Gradska knjižnica Pakrac
Foto: Gradska knjižnica Pakrac

- Ove godine na Multipaku prikazujemo dva izvrsna glazbena dokumentarca – naime, u Pakracu će svoje ekskluzivno prikazivanje imati dokumentarac "Ja sam glasna", biografski film o legendarnoj kantautorici Joan Baez te drugi Iz sve snage, dokumentarac koji obrađuje alternativnu rock scenu 90-ih u Hrvatskoj. Uz projekciju zadnjeg filma vezana je i prava glazbena poslastica odnosno mali warm up party za nadolazeći vikend. Music warm up očekuje vas u Caffe baru Maniva, a glazbu će puštati legendarni Zdenko Franjić koji se krije pod imenom Lutajući DJ Zdena, kažu oranizatori.

Foto: Pakrački list
Foto: Pakrački list

Petak i subota rezervirani su za otvorenje HI-FI izložbe koja će okupiti preko 30 izlagača te aktivnih glazbenih slušaonica. Organizatori se nadaju da će još jednom ponuditi posjetiteljima neponovljiv doživljaj uživanja u slušanju glazbe na vrhunskim i najmodernijim audio sistemima.

- U petak 14.6. još jedna svečanost glazbe očekuje nas sve uz koncert Urbana i njegove poznate četvorke koji su ove godine zaduženi za pravi glazbeni spektakl na jednoj od najljepših pozornica na otvorenom - glavnoj gradskoj šetnici. Urban&4 po prvi put nastupaju u Pakracu i ne sumnjamo kako nas očekuje sjajno glazbeno iskustvo, uvjereni su iz Gradske knjižnice Pakrac.

Sve je besplatno

Subota 15.6. uz aktivne glazbene slušaonice nudi također niz dodatnih sadržaja za sve zainteresirane, od uživanja u glazbi do malih planinarskih šetnji, mogućnosti obilaska Pakraca e-biciklima, Antistress jukeboxa, Multigraha, ali i Multi čaja koji ćemo ispijati na otvorenom u dvorištu Janković.

Foto: Facebook stranica Multipak
Foto: Facebook stranica Multipak

- Projekciju na otvorenom nogometne utakmice Hrvatske protiv Španjolske također smo uklopili u naš audio i video program, a u večernjim satima ili slavimo ili tugujemo uz jake mlade snage i bendove The First Ride i Crna magla koji će održati svirke na otvorenom u jedinstvenom ambijentu baroknog dvorišta Janković, kažu iz Knjižnice.

Ulaz na sve programe je besplatan i poželjan, stoga ne propustite priliku uživanja u dobrim vibracijama koje će u Pakracu trajati punih šest dana - od 10. do 15.6.

Ovogodišnji Multipak realizira se zahvaljujući velikoj podršci Grada Pakraca, ali i potpore Ministarstva kulture i medija RH te Županije Požeško – slavonske kao i velikoj pomoći brojnih prijatelja, sponzora i volontera!

 Foto: Multipak
 Foto: Multipak
Foto: Mario Barać
Foto: Mario Barać

Detaljan program i sve ovogodišnje izlagače Multipaka pronađite jednim klikom na www.multipak.hr !     

Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku i TikToku!