Fotografija: Zavičajni muzej u Daruvaru/Foto: Saša Selihar
Galerija
Zavičajni muzej u Daruvaru/Foto: Saša Selihar

LJETO U DVORCU Pogledajte izložbu daruvarskog maturanta i uživajte na glazbenom pikniku

"Zamislili smo ovo glazbeno druženje kao piknik pa pozivamo sve koji će dolaziti da slobodno ponesu dekice", kaže Marija Ivandekić



Izložbom mladog daruvarskog umjetnika Gorana Miljenovića te koncertom benda Retrodukcija, ove subote, 13. srpnja, nastavlja se program „Ljeta u dvorcu“ koji potpisuje Zavičajni muzej Daruvar. Zanimljiva večer počinje predstavljanjem mladog umjetnika koji, govoreći o svom radu, kaže kako 'vrlo cijeni ljepotu umjetnosti, pa tako u svaku fotografiju pokušava unijeti nešto što izaziva bilo kakav osjećaj – od gađenja, preko zbunjenosti, do miline'.

Kultura i zabava

- I ovoga puta spojili smo kulturu i dobru zabavu. Večer tako počinjemo u muzeju, otvorenjem izložbe mladog maturanta daruvarske Gimnazije Gorana Miljenovića koji se amaterski fotografijom bavi posljednje četiri godine. A nakon što se upoznamo s Goranom i njegovim prekrasnim fotografijama, selimo ispred dvorca, pod zvijezde – najavljuje ravnateljica Zavičajnog muzeja Daruvar Marija Ivandekić.

Ravnateljica Zavičajnog muzeja Daruvar Marija Ivandekić/Foto: Privatni album
Ravnateljica Zavičajnog muzeja Daruvar Marija Ivandekić/Foto: Privatni album

Ondje će koncert održati Retrodukcija, odličan benda s dugogodišnjom misijom promicanja dobre zabave i plesa u ritmu pomno odabranih raznovrsnih hitova domaćih i stranih glazbenih velikana.

- S obzirom na ranija iskustva s našom publikom, zamislili smo ovo glazbeno druženje kao piknik pa pozivamo sve koji će dolaziti da slobodno ponesu dekice i jastučiće. I u dvorcu imamo nešto svojih dekica za sve one koji je zaborave, a požele biti dijelom piknika. Mislim da će tako atmosfera biti baš ugodna i opuštena – kaže Ivandekić.

Dobrodošli i ljubimci

U šali dodaje kako mjesta ispred dvorca ima sasvim dovoljno pa će biti prostora i za plesanje. Dobra vijest je i da nema komaraca, a osim ljudi, na izložbu i koncert dobrodošli su i četveronožni ljubimci.

- Njima je i inače dozvoljen ulaz u naš muzej i uvijek nam je drago vidjeti i takve goste. Ovim putem još jednom pozivam sve Daruvarčane, ali i goste iz drugih mjesta da nam se pridruže na ovim zanimljivim događanjima – kaže naša sugovornica.

Foto: Zavičajni muzej Daruvar
Foto: Zavičajni muzej Daruvar

Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku TikToku!