Fotografija: Foto: Štefan Brajković
Galerija
Foto: Štefan Brajković

Ecija Ojdanić: ''Do jučer nisam ni čula za Veliki Grđevac, a sad jedva čekam da me opet zovu!''

Tijekom rujna i listopada pred velikogrđevačkom publikom odigrano je pet profesionalnih predstava koje su oduševile publiku



Završen je projekt „Veliki i mali, 'ajmo u kazalište“ koji je u Velikom Grđevcu inicirao i uspješno proveo Kulturni centar „Mato Lovrak“. Tijekom rujna i listopada publika iz Velikog Grđevca, ali i okolnih mjesta, imala je priliku uživati u pet predstava profesionalnih kazališta – tri za odrasle i dvije za djecu – i to potpuno besplatno.

Riječ je o projektu čiji je pokrovitelj je Bjelovarsko-bilogorska županija, a sufinancirali su ga Ministarstvo kulture i medija RH kroz Program dramskih i plesnih umjetnosti te izvedbenih umjetnosti, Javnog poziva za javne potrebe u kulturi u 2024. godini, te Općina Veliki Grđevac. 

Veliki interes

- Da interes za ovakva kulturna događanja u malim sredinama itekako postoji, dokazuje mnogobrojna publika koja je došla pogledati odabrane predstave i koja je na svakoj izvedbi ispunila velikogrđevački Dom kulture – kaže ravnateljica Kulturnog centra „Mato Lovrak“ Zvjezdana Galkowski.

Mladena Gavran oduševljena je gostoprimstvom u Velikom Grđevcu/Foto: Štefan Brajković
Mladena Gavran oduševljena je gostoprimstvom u Velikom Grđevcu/Foto: Štefan Brajković
Foto: Štefan Brajković
Foto: Štefan Brajković

Takvim interesom i gostoprimstvom u rodnom selu Mate Lovraka oduševljeni su i glumci koji su isprobali velikogrđevačke kazališne daske.

- Oduševio nas je topao prijem naših domaćina, a već dugo nismo imali tako sjajnu publiku koja je prekrasno reagirala na našu predstavu. Sve je bilo jako lijepo organizirano, a svidjelo nam se i samo mjesto koje gradi odličnu kulturnu i turističku priču na ostavštini Mate Lovraka – kaže Mladena Gavran iz Teatra Gavran, koji je u Velikom Grđevcu odigrao predstavu za odrasle „Na kavici u podne“ te predstavu za djecu „Mudra sova i lukava lisica“.

Boravak u Velikom Grđevcu ostat će u lijepom sjećanju i glumici Eciji Ojdanić koja je pred Velikogrđevčanima s kolegom Franom Maškovićem, ispred Kazališta Moruzgva, odigrala predstavu „Ništa im neće bit'“.

Oduševljeni gosti

- Moram priznati da prije ovoga posjeta nisam ni čula za Veliki Grđevac, no mjesto i njegovi ljudi su me oduševili. Prekrasno su nas dočekali i primili i jedva čekam da nas ponovno pozovu u goste – kaže Ojdanić.

Ecija Ojdanić očekuje novi poziv u Veliki Grđevac/Foto: Štefan Brajković
Ecija Ojdanić očekuje novi poziv u Veliki Grđevac/Foto: Štefan Brajković
Foto: Štefan Brajković
Foto: Štefan Brajković

Osim spomenutih, u sklopu projekta „Veliki i mali, 'ajmo u kazalište“, održane su i predstave Kazališta Lectirum „Hotel Nostalgija“ te predstava za djecu „Nježni sport“ u izvedbi Dječjeg kazališta Dubrava.

Kulturni centar „Mato Lovrak“ s ovim projektom planira nastaviti i iduće godine, što podržava i Općina Veliki Grđevac.

- Kao što smo i najavili prije početka provedbe ovoga projekta, u dvorani se na svakoj izvedbi tražilo mjesto više jer Velikogrđevčani zaista vole kazalište. Do sada su u našem mjestu gostovala uglavnom amaterska kazališta, no ovo je ipak jedna viša razina i drago mi je što je publika to prepoznala – kazao je načelnik Općine Veliki Grđevac Tomislav Pavlečić.

Održane su i predstave za najmlađe/Foto: KUC Mato Lovrak
Održane su i predstave za najmlađe/Foto: KUC Mato Lovrak
Publika je uživala u svim izvedbama/Foto: Štefan Brajković
Publika je uživala u svim izvedbama/Foto: Štefan Brajković

Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku TikToku!