Fotografija: Brojni izvođači zaduženi su za nikad bolju atmosferu/Foto: TZ Daruvar-Papuk
Galerija
Brojni izvođači zaduženi su za nikad bolju atmosferu/Foto: TZ Daruvar-Papuk

Devet bendova, pub kviz, ljetno kino… Puno je razloga za doći na Daruvar Rock City festival

Tijekom prve tri godine najviše posjetitelja stizalo je sa zagrebačkog područja, ali i iz Kutine, Pakraca, Koprivnice, Križevaca, Samobora i drugih gradova



Pripreme za četvrto izdanje Daruvar Rock City Festivala u punom su jeku. Ove godine svi ljubitelji dobrog starog rock'n'rolla imat će priliku uživati u čak četiri festivalska dana koja su prepuna zanimljivih sadržaja.

Bogat program

- Počinjemo već u srijedu, 21. kolovoza, kada ćemo u sklopu ljetnog kina prikazati film rock tematike. U četvrtak, 22. kolovoza, na rasporedu je pub kviz „ROCK TRIVIA“ koji će se bazirati na pitanjima iz rock glazbe, a program će završiti koncertom Southern Crowda, benda koji je 2022. godine nastupio na glavnoj pozornici u sklopu festivala i oduševio publiku. U petak i subotu na glavnom gradskom trgu održavat će se koncerti, a svake večeri nastupit će četiri benda. U petak su to Gola Maja iz Daruvara, Greynoise iz Zagreba, The Road Crew bend sačinjen od slovenskih i hrvatskih glazbenika i svjetski poznati hard rock glazbenik Dino Jelusić sa svojim bendom Jelusick. U subotu će pak nastupiti Venera iz Daruvara, zatim daruvarsko-garešnički bend Crossroads bend, bend Drugi Način te The BestBeat_Bestles tribute bend – otkriva direktorica Turističke zajednice Daruvar – Papuk Ivana Plažanin Vuković.

I ove godine planirani su sjajni koncerti/Foto: Predrag Uskoković/Grad Daruvar
I ove godine planirani su sjajni koncerti/Foto: Predrag Uskoković/Grad Daruvar

S obzirom na iskustva od prijašnjih godina, i ovoga kolovoza u Daruvar bi trebali stići ljubitelji dobre glazbe iz čitave Hrvatske.

- Tijekom prve tri godine najviše posjetitelja stizalo je sa zagrebačkog područja, ali i iz Kutine, Pakraca, Koprivnice, Križevaca, Samobora i drugih gradova. Neki od njih dođu samo jedan dan, no neki ostanu cijeli vikend. Osim zbog glazbe, festival je posebno zanimljiv i privlačan gostima iz većih gradova i zbog toga jer su cijene pića, hrane i smještaja u Daruvaru jako prihvatljive i puno niže nego na drugim, sličnim festivalima – kaže Plažanin Vuković.

Grad festivala

No, primarna je ipak kvaliteta samog festivala koji je u posljednje četiri godine upotpunio sliku daruvarskog festivalskog mozaika. Grad je na dobrom putu da posve opravdano zasluži titulu Grada festivala.

Na festival stižu posjetitelji iz cijele Hrvatske/Foto: Predrag Uskoković/Grad Daruvar
Na festival stižu posjetitelji iz cijele Hrvatske/Foto: Predrag Uskoković/Grad Daruvar

- Zaista radimo na tome. Uz Daruvar Rock City, imamo i Rockabilly na koji stižu gosti iz čitave Europe, zatim FLIG koji je jedan od najstarijih gradskih festivala, Dar Fest, a tu su i festivali koji nisu vezanu uz glazbu, poput kazališnog festivala MASKA, Vinodara ili 10 dana astronomije – kaže Plažanin Vuković.

Ono po čemu je Daruvar poseban jest i to da su sva festivalska događanja u gradu potpuno besplatna i na njih su dobrodošli apsolutno svi!.

Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku TikToku!