Fotografija: S autoricom pjesme koju su otpjevale u Omišu/Foto: Klapa Stentoria
Galerija
S autoricom pjesme koju su otpjevale u Omišu/Foto: Klapa Stentoria

Daruvarska Stentoria nastupila u Omišu: "Prvi put smo izvodile pjesmu napisanu samo za nas"

Pred omiškom publikom Daruvarčanke su otpjevale pjesmu „Jesan li bila tvoja“ koju je napisala i skladala Marijana Ivšić Kolić



Članice daruvarske ženske klape Stentoria odradile su još jedan uspješan nastup na najuglednijem hrvatskom klapskom okupljanju, Festivalu dalmatinskih klapa u Omišu, koji se ovoga ljeta održava već 58. put. I dok su već više puta nastupile na izlučnoj večeri festivala, s koje su se pet puta plasirane u finale natjecanja, ove godine daruvarske klapašice odradile su malo drugačiji nastup.

Kolege iz Siska

- Omiški festival se sastoji od nekoliko različitih večeri, svaka je drugačije koncipirana. Mi smo ove godine nastupile na Večeri novih skladbi. Riječ je o dijelu festivala u kojem se predstavljaju nove pjesme i na se dodjeljuju nagrade autorima pjesama – otkriva Romana Herout, voditeljica Stentorie.

Dobro raspoložene klapašice/Foto: Klapa Stentoria
Dobro raspoložene klapašice/Foto: Klapa Stentoria
Foto: Klapa Stentoria
Foto: Klapa Stentoria

Pred omiškom publikom Daruvarčanke su otpjevale pjesmu „Jesan li bila tvoja“ koju je napisala i skladala Marijana Ivšić Kolić, autorica iz Siska koja već godinama vodi tamošnje klape, mušku i žensku.

- Oni postoje malo duže od nas, već dvadesetak godina. Mi smo počele pjevati prije 15 godina, no s prijateljima iz Siska oduvijek odlično surađujemo. Bile smo presretne kad nam je Marijana ponudila svoju pjesmu, time nam je ukazala veliku čast. U Omišu smo prvi put izvodile neki pjesmu, pjesmu koja je pisana samo za nas. Bilo je to zaista posebno iskustvo – kaže Herout.

Foto: Klapa Stentoria
Foto: Klapa Stentoria
Nastup je prošao odlično/Foto: Klapa Stentoria
Nastup je prošao odlično/Foto: Klapa Stentoria

Nastup je prošao odlično, dodaje, no od silnog uzbuđenja nitko se nije sjetio snimiti ga.

Poseban gušt

- Marijana je bila u publici, no imala je tremu pa nije snimila, no, uskoro bi trebala biti objavljena službena snimka pa ćemo vidjeti kako je to sve točno izgledalo – smije se naša sugovornica.

Dodaje kako su daruvarske pjevačice u pripremu i samu izvedbu uložile ogroman trud.

Note nove pjesme/Foto: Klapa Stentoria
Note nove pjesme/Foto: Klapa Stentoria

- Tako je to uvijek kad dođemo u Omiš, poseban je gušt nastupati ondje. Na festival stižu klape iz čitave Dalmacije, a oni su profesionalci u klapskom pjevanju. Zbog toga se mi kontinentalci uvijek nekako više dokazujemo i trudimo se biti klasu bolji. Tako smo se i ovoga puta maksimalno potrudile, a mislim da krajnjim rezultatom možemo biti zadovoljni – zaključuje Herout.

Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku TikToku!