TZ Bilogora-Bjelovar i restoran Kod Bake dobili nagrade za kvalitetu i kreativnost
kolumnist
komunalije
Vezane vijesti
Turistička zajednica Bilogora-Bjelovar i ugostiteljski objekt „Kod Bake“ ovogodišnji su dobitnici vrijedne nagrade „Simply the best“ . Riječ je o tradicionalnoj godišnjoj nagradi za kvalitetu, inventivnost i kreativnost u turizmu utemeljenoj 2009. godine, a zajednički je dodjeljuju UHPA – krovna udruga hrvatskih putničkih agencija i specijalizirani turistički magazin Way to Croatia.
Spomenuta nagrada dodjeljuje se u šest kategorija i to ugostiteljstvo, putničke agencije, kultura-muzej i zbirke, promocija i propaganda, novi projekt u turizmu i osoba.
TZ Bilogora-Bjelovar
Priznanje za rad i trud Turistička zajednica Bilogora-Bjelovar dobila je u kategoriji promocija i propaganda i to za projekt B kao Bjelovar i B kao Bilogora. Prema riječima direktorice Ane Kelek, pored spomenutog, kandidirana su još dva projekta.
- Na natječaj smo prijavili i Bilogorsku košaru, kao novi projekt u turizmu te Konjički kamp Vinia, međutim nagrađen je samo projekt B kao Bjelovar i B kao Bilogora. Početkom pandemije, odnosno za vrijeme prvog lockdowna, svi su bili jako uplašeni te je kompletna promocija stala na razini cijele države. Stoga smo odlučili da nećemo biti tiho već nastaviti promociju na društvenim mrežama. Osmislili smo spomenuti projekt kojim smo u dva mjeseca svaki dan imali dvije objave u kojima su opisivane posebnosti u našoj županiji, objasnila nam je direktorica Kelek.
Veliki broj pregleda
Kako kaže, skupili su više od 350 tisuća pregleda te nekoliko desetka tisuća dijeljenja i komentara u kojima u dobivali prijedloge za nove asocijacije i priče. Dodaje i to da je bjelovarska manifestacija Terezijana ranijih godina već dobila ovu nagradu.
- Svaka nagrada je dodatni vjetar u leđa, ali i obveza da i dalje nastavimo raditi na prepoznatljivosti i vidljivosti našeg kraja na turističkoj karti Hrvatske, kazala je Kelek dodavši da će ovogodišnja priznanja biti uručena u studenom u Crikvenici.
Tradicijska jela i pića
Kao što smo već rekli, put Crikvenice po svoju nagradu će i Danijela Crnjak Andri, vlasnica garešničkog ugostiteljskog objekta Kod Bake, dobitnika nagrade Simply the best u kategoriji Objekti s ponudom tradicijske hrane i pića.
- Iza ove nagrade stoji puno rada, truda, odricanja i upornosti, stoga mi ovo priznanje uistinu puno znači. Kao što i sama kategorija kaže, uvjet za dobivanje ove nagrade je stalna ponuda tradicijskih jela, po čemu se uistinu i poznati. Posebno sam sretna što smo nagradu dobili za 2020. godinu, koja je za nas ugostitelje bila jako loša, kazala je Crnjak Andri.
Dodaje i to da unatoč pandemiji konstantno ulažu u svoj objekt, bilo da je riječ o samom izgledu lokala ili ponudi jela, jer jedino tako se može ići naprijed.
Humanitarni rad
Potvrdu dobrog rada Danijela Crnja Andri i njen suprug Zdravko dobivali su i ranije, kroz nagrade „Brončani suncokret“ i „Okusi bjelovarsko-bilogorskog kraja“, ali i mnoga druga priznanja. Dodajmo i to da su vlasnici restorana Kod Bake, zajedno sa još stotinjak volontera svakodnevno pripremali i vozili obroke ljudima na potresom pogođenim prostorima, o čemu više možete pročitati ovdje.
Ovim putem još jednom čestitamo Turističkoj zajednici Bilogora-Bjelovar, kao i vlasnicima restorana Kod Bake na dobivenim priznanjima te se nadamo da će svojim radom i dalje prezentirati naš kraj.