Fotografija: Foto: BBŽ
Galerija
Foto: BBŽ

Grubišnopoljski Sajam sira, meda i vrganja oduševio: Domaće delicije privukle brojne posjetitelje

Zvijezda sajma bio je pak Desert s Južne Bilogore, delicija koja sadrži samo prepoznatljive sastojke te regije



Mjesto više tražilo se protekloga vikenda na 18. izdanju Gospodarskog sajma sira, meda i vrganja u Grubišnom Polju. I kad je riječ o izlagačkim mjestima, i kad je riječ o posjetiteljima.

Najveća grubišnopoljska gospodarska manifestacija se nakon petogodišnje pauze vratila i velikom stilu te je okupila stotinjak OPG-ovaca i proizvođača vrhunskih prehrambenih i drugih proizvoda iz Bjelovarsko-bilogorske, Virovitičko-podravske i Požeško-slavonske županije.

Dobar put

Da je to dobar put za jačanje poljoprivrede i gospodarstva potvrdio je državni tajnik u Ministarstvu gospodarstva Tugomir Majdak koji je i otvorio ovogodišnju manifestaciju. Organizaciju i domaćine predvođene grubišnopoljskim gradonačelnikom Zlatkom Mađeruhom pohvalio je i bjelovarsko-bilogorski župan Marko Marušić, istaknuvši kako će Županija i ubuduće podržavati ovakve, hvalevrijedne manifestacije.

Visoki dužnosnici na otvorenju sajma/Foto: BBŽ
Visoki dužnosnici na otvorenju sajma/Foto: BBŽ
Foto: BBŽ
Foto: BBŽ

Gradonačelnik Grubišnog Polja Zlatko Mađeruh istaknuo je pak zadovoljstvo zbog oživljavanja sajma te izrazio nadu kako će on poslužiti kao inspiracija i poticaj mladim ljudima da i sami pokrenu vlastiti posao.

Velik broj posjetitelja obišao je sajam/Foto: BBŽ
Velik broj posjetitelja obišao je sajam/Foto: BBŽ

U sklopu sajma održana su brojna događanja, od edukativne panel rasprave “Spajanje lokalnih okusa i turističkih doživljaja”, preko zanimljivih izložbi i kulinarskih demonstracija pa sve do vrhunskog zabavnog programa za koji su bili zaduženi lokalni tamburaši.

Domaće delicije

Zvijezda sajma bio je pak Desert s Južne Bilogore, delicija koja sadrži samo prepoznatljive sastojke te regije. Tvorac jedinstvene slastice koja bi trebala postati zaštitni znak Južne Bilogore, chef Ivan Đukić iz Osijeka, otkrio je kako su glavni sastojci deserta domaći bilogorski sir i med od lipe. Sudeći prema reakcijama posjetitelja koji su imali priliku kušati to gastro čudo, riječ je o dobitnoj kombinaciji.

Desert s Južne Bilogore pokazao se kao pun pogodak/Foto: BBŽ
Desert s Južne Bilogore pokazao se kao pun pogodak/Foto: BBŽ
Domaćin, gradonačelnik Zlatko Mađeruh, sa županom Markom Marušićem/Foto: BBŽ
Domaćin, gradonačelnik Zlatko Mađeruh, sa županom Markom Marušićem/Foto: BBŽ

Osim u siru i medu, posjetitelji su imali priliku uživati i u brojnim drugim domaćim delicijama, kao što su suhomesnati proizvodi, čvarci, domaća zimnica i drugo. Osim proizvođača hrane i rukotvorina, doprinos manifestaciji dale su i brojne udruge, predstavnici nacionalnih manjina, grubišnopoljski srednjoškolci i drugi vrijedni ljudi.

Foto: BBŽ
Foto: BBŽ
Sajam je imao i edukativnu notu/Foto: BBŽ
Sajam je imao i edukativnu notu/Foto: BBŽ
Foto: BBŽ
Foto: BBŽ
Na sajmu su sudjelovali i grubišnopoljski srednjoškolci/Foto: BBŽ
Na sajmu su sudjelovali i grubišnopoljski srednjoškolci/Foto: BBŽ
Foto: BBŽ
Foto: BBŽ
Foto: BBŽ
Foto: BBŽ
Na sajmu su predstavljene domaće delicije/Foto: BBŽ
Na sajmu su predstavljene domaće delicije/Foto: BBŽ
Foto: BBŽ
Foto: BBŽ
Vrhunski med s Bilogore/Foto: BBŽ
Vrhunski med s Bilogore/Foto: BBŽ
Foto: BBŽ
Foto: BBŽ
Foto: BBŽ
Foto: BBŽ
Održan je bogat program/Foto: BBŽ
Održan je bogat program/Foto: BBŽ
Foto: BBŽ
Foto: BBŽ
Foto: BBŽ
Foto: BBŽ

Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku TikToku!