Fotografija: Nagrađeni učenici/Foto: Glazbena škola Brune Bjelinskog
Galerija
Nagrađeni učenici/Foto: Glazbena škola Brune Bjelinskog

Učenici daruvarske Glazbene škole opet briljirali: "Iz Srbije se vratili s 1. i dva 2. mjesta"

"Bilo je to stvarno vrlo veliko natjecanje, 17 zemalja i čak 500 sudionika. Uvjereni smo da će ove mlade i nadarene nade u grad donijeti još puno lijepih nagrada i priznanja", kaže Vanda Cegledi



Još jednom su učenici daruvarske Glazbene škole Brune Bjelinskog pokazali da se, gdje god odu, kući vrate ruku punih osvojenih nagrada. 

Tako su ovih dana, od 24. do 28. travnja sudjelovali na međunaronom glazbenom online natjecanju "International Sirmium Music fest“ održanom u Sremskoj Mitrovici u Srbiji. 

Škola je ponosna

U drugoj kategoriji David Jambrović, učenik 3. razreda, osvojio je prvu nagradu na glasoviru, uz svoju mentoricu prof. Spomenku Bogelić. U istoj kategoriji Daruvarčani su osvojili i drugo mjesto, na glasoviru je briljilala učenica petog razreda Vivien Holubek čija je mentorica bila mag.mus. Iva Zane. 

Učenik David Jamborović/Foto: GŠ Brune Bjelinskog
Učenik David Jamborović/Foto: GŠ Brune Bjelinskog
Učenik Filip Trnka/Foto: GŠ Brune Bjelinskog
Učenik Filip Trnka/Foto: GŠ Brune Bjelinskog
Nagrađena VIvien Holubek/ Foto: GŠ Brune Bjelinskog
Nagrađena VIvien Holubek/ Foto: GŠ Brune Bjelinskog

Ista je mentorica pomogla i učeniku trećeg razreda Filipu Trnki koji se natjecao u prvoj kategoriji, također na glasoviru i osvojio drugu nagradu. 

Malo je reći da su u Glazbenoj školi ponosni na svoje učenike. 

Nagradit će ih i Grad Daruvar

- Bilo je to stvarno vrlo veliko natjecanje, 17 zemalja i čak 500 sudionika. Slali smo snimke nastupa naših učenika i rezultati su sjajni. Kategorije su bile određene po godinama rođenja. Dobili su priznanje, a posebno će ih nagraditi i Grad Daruvar, kao i sve učenike koji su u školskoj godini osvajali nagrade na državnim i međunarodnim natjecanjima - rekla nam je zadovoljno ravnateljica Glazbene škole Brune Bjelinskog, prof. Vanda Cegledi. 

Svi su uvjereni kako će ove mlade i nadarene nade u grad donijeti još puno ovako lijepih nagrada i priznanja.

Dobijte informaciju odmah, zapratite nas na Facebooku i TikToku!